23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Başkan Seçer, Mersin Sinefil Sinema Derneği’nin Zoom Söyleşisine Katıldı
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sinefil Sinema Derneği tarafından sinema üzerine gerçekleştirilen zoom söyleşisine katıldı. Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Erkılıç’ın yaptığı zoom toplantısında konuk sanatçılar ‘Turna Misali’ filminin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz oldu.

 
   

Sarıkeçili Yörükler’in yaşamının anlatıldığı, çekimleri Silifke ilçesinde yapılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana destekçisi olduğu Turna Misali filmi üzerine yapılan söyleşide Başkan Seçer, film, sinema ve Mersin’in sinema potansiyeli hakkında düşüncelerini aktardı. Seçer, film setini geçtiğimiz Haziran ayında ziyaret etmiş ve ekibe başarılar dilemişti. Zoom toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de yer aldı.

Seçer: “Yörenin kadim kültürü üzerine önemli bir çalışma”

Başkan Seçer, ‘Turna Misali’ filminin Mersin’in kadim kültürünü anlatan önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Çok değerli bir çalışma Turna Misali. Yörenin kadim kültürü ve kadim bir topluluğun üzerine önemli bir çalışma. Hem bölgemizin tanıtımı hem buradaki kültürlerin sadece ülkemizde değil tüm dünyada; ki uluslararası bazı yarışmalarda da bu film gösterime girecek inşallah. Önemli de başarılar elde edecek çünkü çok emek sarf edilerek yapılan bir çalışma” dedi.

“Gücümüzü, aklımızı, heyecanımızı ortaklaştıralım diye MEDEKA’yı oluşturduk”

Sinemanın son yıllarda güncelliğini yitirmiş gibi görünmesine rağmen insan yaşamında en önemli sanatsal alanlardan biri olmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Her zaman insan yaşamında önemli bir sanatsal alan olarak benim görüş çerçevemde yer alacak. Biz de kentin tanıtımında önemli bir sanatsal faaliyet olarak görüyoruz sinemayı ve katkı sunmak istiyoruz. Bölgemizde yapımların çalışmalarının olabilmesi için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu maddi çabadır, manevi çabadır; insanlarla iletişim kurmak, onlara Mersin’i anlatmak, burada yapacakları bazı filmlerde imkânlar sağlamak, çekim olanakları yaratmak; bu çabanın içerisinde olmamız gerekiyor. Zaten MEDEKA (Mersin’e Değer Katanlar Kurulu) da tam da bu konular için oluşturuldu. Her alanda bir ortak akıl egemen olsun, efektif bir çalışma olsun, gücümüzü, aklımızı, heyecanımızı ortaklaştıralım, daha etkin bir sonuç elde edelim diye MEDEKA’yı oluşturduk.”

“Daha birçok sanatsal çalışmalarda bir arada olacağımızı umut ediyorum”

Başkan Seçer, pandeminin en çok sanatsal faaliyetleri etkilediğini sözlerine eklerken, “Hayat ilanihaye böyle devam edecek değil. Mutlaka normalleşme sürecini hep beraber yaşayacağız. Umut ediyorum kısa süre sonra bu olacak. Daha birçok sanatsal çalışmalarda bir arada olacağımızı ben umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Doçent Doktor Hakan Erkılıç’ın, Başkan Seçer’e, “Pandeminin durumuna göre ve festival trafiğine göre Mersin’de bir galası yapılacak değil mi?” sorusu üzerine Başkan Seçer, “Tabi ki bir planlama mutlaka yapılacaktır. Biz de gerekli katkıyı sağlayacağız, olması gerekeni yapacağız. Endişeniz olmasın” dedi.

‘Turna Misali’ filminin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz, filme verdiği katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Özdülger: “Bizim de arzumuz Turna Misali filminin Mersin’de bir galasının yapılması”

Zoom toplantısında yer alan Bengi İspir Özdülger de filmin Mersin’de çekilmesinden dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte de bu tip çalışmaların yapılması için elimizden gelen desteği en iyi şekilde yapmak isteriz. Bizim de arzumuz aslında Turna Misali filminin Mersin’de bir galasının yapılması. Başkanımızın da söylediği gibi biz o anlamda elimizden gelen desteği sağlayıp, o güzel filmi bir arada izlemek, beraber duygulanmak, beraber gururlanmak isteriz. Bundan sonraki süreçte de yine bu tip desteklerimiz elbette ki olacak. Biz MEDEKA Sinema Kurulu olarak bu çalışmaların şehrimizde daha da yoğun bir şekilde yapılmasını ve bunun en iyi şekilde şehrimize katkı sunmasını istiyoruz çünkü sanatın en önemli kollarından bir tanesi de sinema. Şehrimizde buna çok müsait. Bu anlamda işbirliklerimiz her zaman devam edecek” diye konuştu.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA