13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kadın başkandan hayır çarşısı
   

CHP li Elif Köse, pandemi sebebiyle seferber oldu. ‘Askıda Fatura’ ile ihtiyaç sahiplerinin borcunu ödedi, Hayır Çarşısı ile gıda yardımı yaptı.

 
   

“Kendine hayran bırakan doğal güzelliklerinden, müze tadında evlerinden, ince kaya su kemerinden, cinci hanından, bulak mencilis mağarasından, arnavut kaldırımlı sokaklarından, buram buram tarih kokan, korumanın başkenti kültürün başkenti Safranbolu'ndan günaydın.” Bu sözler Safranbolu Belediye Başkanı CHP'li Elif Köse'nin birkaç gün önce yaptığı bir sosyal paylaşım. Hemen hemen her gün içten paylaşımları ile vatandaşlara selam gönderen bir başkan Elif Köse. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün 67 bin nüfuslu Safranbolu ilçesi iki yıl önceki seçimlerde tanıştı 51 yaşındaki mimar Elif Köse ile. Bir kız annesi Elif Hanım, 31 Mart seçimlerinde yüzde 42.4 oyla başkanlık koltuğunu AKP'li belediyeden 43.1 milyon liralık borçla devraldı. “Önce tasarruf'' diyerek 12 milyon lira borç ödedi. CHP'li Başkan Köse, SÖZCÜ HaftaSonu'na konuştu:

‘Korumanın başkenti' Safranbolu'ya mimar bir başkan
1970'te Karabük'te doğan Elif Köse, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık'tan mezun oldu. Safranbolu'da mimarlık yapan Köse, CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı da yaptı.

KURUŞU KURUŞUNA HESAP

“Göreve geldikten sonra, hiçbir personeli işten çıkarmadık. Bunun yerine onları yeteneklerine ve becerilerine göre çalışabilecekleri birimlerde görevlendirdik. Personel eksikliğimizi de, liyakat sahibi kişiler arasından seçtik. Böylece kentimize daha verimli hizmet sunuyoruz. Belediyeyi devraldığımız 8 Nisan 2019 tarihinde borç 43 milyon 114 bin 90 lira 59 kuruştu. 30 Mart 2021 tarihinde güncel borç ise 31 milyon 513 bin 217 lira 9 kuruş. 2 yıllık mali tablomuzu tüm vatandaşlarımızla paylaştık. Mobilya, tarım, asfalt gibi alanlarda kendi üretimimizi yapıyoruz. Belediyemize ait birçok tesisi de kendimiz işletmeye başladık ve ek gelir sağlıyoruz.

HALKA EKONOMİK DESTEK

Biz de tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin yaralarını sarmak için seferberiz. Sosyal yardımlaşma birimi kurduk, ihtiyaç sahibi ailelere ve işsiz kalan bireylere kumanya desteği sağladık. Virüse yakalanan vatandaşımıza  sıcak yemek gönderiyoruz. Esnafımıza dezenfektan ve maske desteğinde bulunduk. “Askıda Fatura” uygulamasını hayata geçirerek ihtiyaç sahibi ailelerin borçlarını ödedik. ‘Hayır Çarşısı' kurduk.  Kıyafet, gıda ve eşya yardımı yapıyoruz. Market reyonu da ekledik. 40 çocuğumuza da tablet dağıttık. 'Derman' ekibi kurduk. Ekiplerimiz tüm kapıları çalarak vatandaşın istek, şikayet ve önerilerini alıp çözümünü sağlıyor.”

Doğa, çevre ve insan hakları için çalıştı
Mimarlar Odası'nda 10 yıl görev yapan Köse, partisinin doğa, çevre ve insan hakları komisyonlarında çalıştı.

TURİZM DURMA NOKTASINDA

Korumanın da başkenti olan Safranbolumuz'a her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelir. Fakat pandemi nedeniyle turizm de durma noktasında. Şimdi geleceğe dönük yatırım yapıyoruz. Tanıtım broşürlerimizi gönderiyoruz. İnsanların yoğun olduğu yerlerde tanıtım filmlerimizi yayınlıyoruz. Safranbolu 67 bin 245 nüfusa sahip bir kent. Bacasız sanayi turizm en önemli gelir kaynağımız. Vatandaşımız işsizlik ve ekonomik sıkıntılardan şikayetçi. Safranbolu, camileri, çarşısı, mahalleleri, sokakları, tarihi evleri ile geçmişin hikayelerini günümüze taşıyan özgün bir Anadolu kenti ve UNESCO Dünya Miras listesinde yer alıyor. Adaylık sürecinde, vatandaşımıza, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet edip, ulaşılabilir bir başkan olma ve en önemlisi de her türlü israfı önleme sözü verdim. Bu sözlerimizi de tuttuk. Bu şehrin halkı samimiyet ve içtenlik istiyordu. Biz de onlara tüm samimiyetimizi yansıttık. El birliği, güç birliği, söz birliği ve gönül birliğiyle, Safranbolumuz'u halkımızla birlikte yönetiyoruz. Kadın yönetici olmanın bir avantajı veya dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Bunu  sınıflandırmayı da doğru bulmuyorum. Zihinlerde toplumsal eşitlik anlayışı değişmediği sürece kadına yüklenen toplumsal bakış da değiştirilemez. Kadın yönetici olmanın toplum üzerinde en olumlu etkisi, kadınlara öncülük etmektir. Başarıya ulaşmak için toplum olarak mutlak cinsiyet eşitliğinin savunulduğu bir anlayışın hüküm sürmesi gerekiyor.

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA