13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin Büyükşehir Belediyesinden 65 yaş üstü vatandaşlara kitap sürprizi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara kitap sürprizi yaptı. ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adıyla Türk edebiyatının usta kalemlerinin öykülerinin derlendiği kitap, ekipler tarafından kapı kapı dolaşılarak yaşlı vatandaşlara ulaştırıldı.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara moral sağlamak amacıyla Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarına ait öykülerin derlendiği ‘Evde Kalmış Mersinlilere Öyküler’ adlı bir kitap hazırladı. Kitap, okuyucularına kapı kapı dolaşarak teslim edildi. Kitapları alan vatandaşlar duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdi.

“Yüzlerinde oluşan tebessüm bizleri mutlu ediyor”
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Etkinlik Birim Sorumlusu Ali Esat Mazı, kapı kapı dolaşıp hediye ettikleri kitabın sokağa çıkma yasağında evde bunalan 65 yaş üstü vatandaşların kütüphanesine değer katacağını söyledi. Mazı, “Bu nadide eserlerin yer aldığı kitabı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın da selamını ileterek kendilerine takdim ediyoruz. Bu zor günlerde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza kitabı hediye ederken yüzlerinde oluşan tebessüm bizleri mutlu ediyor. Onların bu kitabı okuyarak evde canlarının daha az sıkılması amacıyla bu çalışma başlatıldı” dedi.

“Çok ince bir düşünce”
Aldığı kitap hediyesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Metin Ökten, “Çok teşekkür ediyorum. Zaten bir yıldır pandemiden dolayı evden çıkamıyoruz. Yapacak bir şey yok. Bu çok iyi oldu. Vahap Başkanımıza selamlar” ifadelerini kullandı.

“Çok güzel bir yaklaşım”
Esin Togay ise kitap hediyesinin çok güzel bir yaklaşım olduğunu belirterek, “Çok teşekkür ediyorum. Kitaplarım arasında buna da güzel bir yer vereceğim. Şu pandemi döneminde de çok iyi oldu” diye konuştu.
Birbirinden değerli öykülerin yer aldığı kitap için teşekkürünü ileten Kamuran Homurlu da “Çok ince bir düşünce. Teşekkür ederim Vahap Başkana. Pandemi döneminde de çok sıkılmıştık. Faydalanırız inşallah bundan”dedi.

“Salgın bittiğinde daha sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kitabın arka kapağında yer alan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Salgını bitirmek için bir kez daha hep birlikte evde kalacağımız günlere giriyoruz. Amaç kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak ama bunun nasıl sabır işi olduğunu da biliyoruz. Bizim kültürümüzde tespih sabrı simgeler. Unutmayalım ki sabrın sonu da selamettir. Bu zor günlerde her türlü imkanımızla yanınızdayız. Güzel vakit geçirmeniz için hazırladığımız bu kitapta, Türk edebiyatının en değerli kalemlerinden birbirinden güzel öyküler var. Umarız bu kitap yıllar, nesiller sonra çocuklarınıza, torunlarınıza korona günlerini anımsatacak bir hediye olarak kütüphanenizde yer bulur. Salgın bittiğinde daha sağlık günlerde buluşmak dileğiyle.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA