13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

ATATÜRK SONSUZ, SİZSE …
   

AYASOFYA, Atatürk ve Bakanlar Kurulunun aldığı müzeye dönüştürülmesi kararının hukuka aykırı bir biçimde yok sayılarak, yargı kararı ile müzeden camiye dönüştürülmesinin üstünden henüz bir yıl geçmeden, ülkede infial yaratan bir vaazla yine gündemde.

 
   

Av.Şerife Arıcı Yıldız/ YAZDI​

14.07.2020 tarihinde sonses .tv gazetesinde yayınlanan köşe yazımda Ayasofya kararının sadece bir hukuk ihlali, sadece bir kilisenin camiye dönüştürülmesinden ibaret olmadığını, bu kararla Cumhuriyetin kurucu iradesinin, Atatürk ve arkadaşlarının iradesisin yok sayıldığını, Cumhuriyetle rövanş alındığını, laikliğe bir darbe daha vurulduğunu, iktidarın dindar tabana mesaj verdiğini ve gündem değiştirildiğini yazmıştım.

Ayasofya bir mabed olarak iyilik ve vicdana insanlığa, birliğe bütünlüğe çağrı yapacakken,önceki gün baş imamı Mustafa Demirkan tarafından bu ülkenin en büyük değeri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, 1.Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’zalim ve kafir ‘’ göndermesinde bulundu.

Hem de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının huzurunda. Atatürk’e zalim ve kafir göndermesinde bulunan duayı Cumhurbaşkanı dinledi ve amin dedi.

Ayasofyanın açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘’ Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir çiğneyen lanete uğrar ‘’ sözlerinden sonra bu sözler kamu oyu nezdinde büyük tepki ile karşılandı. Biz bunları tanıyoruz. Daha Kurtuluş Savaşında işgalcilerle işbirliği yapan,Atatürk’ü ve Türk milletini arkadan vuranlar, Cumhuriyet ve devrimlerini karşı çıkanlar ve işgalcilerle birlikte yenilenler, bugün hile ve desise ile ele geçirdikleri Cumhuriyetin makamlarından onun aziz şahsiyetine saldırıda bulunuyorlar.

Akıllarınca rövanş alıyorlar,akıllarınca değersizleştiriyorlar, akıllarınca gündemi değiştiriyorlar. Ülkeyi darbeci tarikatçılara teslim edip ‘’ kandırıldım ‘’diyenler, Türk ordusunun şerefli komutanlarını onların talimatı ile kumpaslarla cezaevine doldurup orduyu dağıtanlar, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 90 yıllık birikimlerini 10 yılda satıp savanlar, ülkeyi iflas ettirip borca batıranlar, devleti acz içine düşürüp, halkı kuru soğana muhtaç bırakanlar, yolsuzlukları dünya aleme mal olanlar, saraylarda safahatlar sürerken halkını açlığa mahkum edenler, kendi ikballeri için ülkeyi itibarsızlaştırınlar Atatürk’ü değersizleştiremezler.

Tarihin akışını değiştiren, milletin kaderini değiştiren, bir ülkenin küllerinden yepyeni bağımsız güçlü bir devlet kuran, askerliği ve devrimciliği, siyasi liderliği ile dünyaya önünde diz çöktüren Mustafa Kemal Atatürk ve onun ışığı sonsuz, siz ise bu milletin tarihindeki geçici karanlığın son demlerisiniz !

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA