23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’DAN YURTTAŞLARA ÇAĞRI; YANGINA DAYANIKLI AĞAÇ TÜRLERİNİ EKELİM
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yangına dayanıklı ağaç türlerinin ekilmesi için çağrı yaptı. Başkan Bozdoğan, yangınlarda kolayca yanabilen kızılçamın değil, menengiç ve meşe gibi yangına dayanıklı türlerin ekilmesi konusunda önerilerde bulunarak, Tarsus genelinde gerekli çalışmalara başladıklarını bildirdi.

 
   

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ülkenin dört bir yanında meydana gelen orman yangınlarını yakından izlediği ve doğaya verdiği zarardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Bozdoğan, yerleşim yerlerine de sirayet eden yangınların can ve mal kaybına yol açtığını ifade ederek felaketlerde hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet dileyip, yaralılara acil şifalar diledi.

Başkan Bozdoğan, iklim değişikliğinin başlıca nedeni olan karbon salınımının yangınlar sonucu çok yüksek düzeylere çıkmasının ekolojik dengeye büyük zarar verdiğini ve insanların yaşam alanlarını bile ellerinden alan yangın felaketinin açtığı yaraları sarmak için gelecek nesillere çok daha yeşil bir doğa bırakılması gerektiğini hatırlattı. Bu amaçla yangına dayanıklılığını binlerce yıldır kanıtlayan meşe, zeytin, defne, harnup, zakkum ve murt gibi türlerin bölgemizde yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılmasında kullanılmasının büyük yarar sağlayacağını dile getirdi.  

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ülkenin dört bir köşesinde meydana gelen yangınları söndürmek için gecelerini gündüzlerine katarak, tüm imkânsızlıklara rağmen kendi imkânlarını seferber ederek tüm duyarlı insanlara en derin saygı ve selamlarını yolladığını ifade etti.

Başkan Bozdoğan; “Ormanlar ve yeşil örtünün dünyanın akciğerleri niteliğini taşıdığını ve akciğerleri sağlıklı olmayan bir insanın yaşam kalitesi nasıl düşerse, aynı durum doğa içinde geçerli. Bu nedenle doğanın akciğerlerine yeniden kavuşabilmesi ve kendini yenileyebilmesi için yanan bölgelerin bir süre doğal haline bırakılarak, bu yerlerin dışındaki uygun alanlara yangına dayanıklı ağaç türleri dikilmeli. Bundan sonrası için ekilecek her fidan vazgeçilmez bir değer taşıyor.  Sadece yüreğimizi yakan yangınlar değil, birçok nedenle çölleşme riski ile karşı karşıya olan ülkemizde yurttaşlarımızın imkânları doğrultusunda fidan dikmelerini rica ediyorum. Var olan yeşil alanların korunması konusunda çok hassas davranılması çağrısında bulunuyorum. Tarsus Belediyesi olarak olası bir yangın tehdidine karşı tedbirli olmak adına ormanlık bölgelere yakın köylerimize yüksek kapasiteli su tankerleri yerleştireceğiz. Bu sayede olası bir yangına karşı itfaiye ekipleri gelene kadar vatandaşlarımız ilk müdahaleyi yapabilecekler, gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın başta biz olmak üzere herkesin hiçbir ayrım yapmadan öncelikli görevidir” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA