23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Para Atıcılık Milli Takımı, Tokyo’ya sıkı hazırlanıyor
   

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atıcılık Milli Takımı, Tokyo Paralimpik Oyunları için son hazırlıklarını Mersin’deki Erdemli Atış Poligonu’nda gerçekleştiriyor.

 
   

Tokyo'da 24 Ağustos 05 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Yaz Paralimpik Oyunları için Para Atıcılık Milli Takımı 9 sporcu, 3 antrenör ile günde çift antrenman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Milliler, Mersin'deki hazırlık kampını 16 Ağustos'ta tamamlayacak. 98 ülkeden, 22 spor dalında, 4 bin 400 sporcunun katılacağı 16. Yaz Paralimpik Oyunları'na Türkiye, tarihinde ilk kez 13 branştan 87 sporcu ile katılım sağlayacak. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atıcılık Branşı Teknik Direktörü Kadri Akgün, "Kampımız 4 Ağustos'ta, Mersin İl Müdürlüğü'ne bağlı atış poligonunda başladı. Ayın 16'sına kadar devam ediyor. Kampımızda paralimpik oyunlara katılacak olan toplam 9 sporcumuz var. Bunlardan 5 tanesi tüfekçi, 4 tanesi tabancacı. Tabancacılardan 2 erkek, 2 kadın, tüfekçilerden de 2 kadın, 3 erkek olmak üzere toplam 9 sporcu. Kampta yoğun çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Çalışmamız hız kesmeden devam ediyor"
Sporcuların içinde daha önceki paralimpik oyunlarında madalya almış sporcular olduğunu hatırlatan Akgün, "Bütün sporcularımız madalyaya aday. İnşallah dönüşte aday değil de madalya almış diye bahsedebiliriz. Daha önceki 2004 ve 2012 oyunlarında şampiyon olmuş Korhan Yamaç yanımızda. 2016 Rio'da üçüncülük alan Ayşegül Pehlivanlar yanımızda. Toplam 9 sporcumuzla çalışmalar devam ediyor. Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün federasyonumuzun, genel müdürlüğümüzün, bakanlığımızın destekleriyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.

"Hedefimiz Tokyo'da bayrağımızı dalgalandırmak"
2013 yılından beri atıcılık sporuyla ilgilendiğini ifade eden Milli sporcu Murat Oğuz da, "2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan sonra 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na da katılacağım. Şu an hazırlıklarımızın son aşamasını Mersin ili Erdemli ilçesindeki poligonda devam ettiriyoruz. 2019 yılında Sydney'deki dünya şampiyonasında mix takım kategorisinde dünya üçüncüsü olduk. Şu an hedefimiz Tokyo'da bayrağımızı dalgalandırmak. İnşallah en güzel şekilde elimizden gelenin en iyisini yapıp, kürsüye çıkmak istiyoruz" dedi.

"Mersin ve Tokyo'nun benzer iklimi bizim için avantaj"
Mersin'in iklim koşullarının Tokyo'ya yakın olmasının kendileri için avantaj olduğunu dile getiren Oğuz, "Türkiye'de büyük bir poligon sadece Mersin'de var. Mersin'in şu an iklim koşullarından dolayı Tokyo'ya benziyor olması bizim avantajımız. Ama sıcakla mücadele etmek bizim için zor. Antrenmanlarımızı biraz zor kılıyor. Ama büyük bir poligona sahibiz. O poligonda hazırlanmak bize avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Altın madalya alıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz"
Milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar da şu cümlelere yer verdi: "2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda üçüncülüğüm, 2017'de dünya rekorum, 2018'de Avrupa ikinciliğim ve 2019'da dünya üçüncülüğüm var. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyoruz. Son kampımız Mersin'deydi. Antrenmanlarımız gayet yoğun ve yorucu geçiyor. Hedefimiz inşallah altın madalya alarak ülkemizi Tokyo'da en iyi şekilde temsil etmek." Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, "Bugün gerçekten çok güzel bir gün. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na atıcılık milli takımımız gidiyor. Onlardan umutluyuz. Şu an ülkenin morale ihtiyacı var, ülkenin başarıya ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde onları yolcu edeceğiz. Onlardan ülke olarak madalya bekliyoruz. Hepsinin yolları açık olsun" açıklamasında bulundu.

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA