13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay: Asgari Ücretteki Vergi Zulmüne Son Verilsin
   

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükselecek. ’Asgari ücreti insanca yaşanabilecek bir seviyeye getireceğiz’ diyenlere hodri meydan. İktidara da son çağrımız. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

 
   

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükselecek. 'Asgari ücreti insanca yaşanabilecek bir seviyeye getireceğiz' diyenlere hodri meydan. İktidara da son çağrımız. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  Mersin İl Başkanlığı, Kasım ayı içerisinde toplanması beklenen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun çalışmaları başlamadan önce “Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması” konulu basın açıklaması düzenledi.

CHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen açıklama Mersin’de sendika üye ve temsilcilerinin ve partililerin katılımıyla Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirildi. ‘Asgari ücrette vergi kesintisine son verilsin’ ve ‘Geçinemiyoruz, gelirde adalet, vergide adalet, geçinmek istiyoruz’ yazılı pankart açılan açıklamada, ‘İnadına sendika inadına disk’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ ‘AKP’den hesabı emekçiler soracak’ sloganları atıldı.

“ASGARİ ÜCRETLİNİN BESLENME HAKKI YOK”

Basın açıklamasını yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye’de 7 milyondan fazla asgari ücretli çalışan ve ailelerinin açlık sınırı altında yaşadığına dikkat çekti. Açlık sınırı altında asgari ücret alan milyonlarca çalışanın dengeli ve sağlıklı beslenme hakkı olmadığını, kış aylarında domates yeme hakkının dahi olmadığını söyleyen Aktay, “Asgari ücretli çalışanlar aldığı ücretle kirasını, faturalarını ödeyemez durumda, çocuğuna okul harçlığı dahi verememenin ağır yükü altında. Telefon ve araba almaya hakkı yok; ama geçmeyeceği üçüncü köprünün yapım parası kendisini açlığa mahkûm eden asgari ücretinden kesiliyor. Türkiye’de toplumun en düşük gelire sahip olan asgari ücretlilerden yüksek oranda vergi kesintisi yapılmaktadır” dedi.

“VERGİ KESİNTİSİ EN BÜYÜK ADALETSİZLİKTİR”

Bir asgari ücretlinin yılın dört ayından fazla bir sürede sadece vergi ödemek için çalıştığını, öte yandan iktidarın 10 yılda beş müteahhite tam 128 kez vergi affı getirdiğini hatırlatan Aktay, “Yandaşından almadığı vergiyi vatandaşından alan tek adam rejimi yandaşın borcunu vatandaşa ödetmektedir. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak tek adam şahsım hükümetinin asli görevi haline gelmiştir. Türkiye’de vergi kaçıranları, vergi affından yararlananlar düşünüldüğünde, açlık sınırı altında yaşayan asgari ücretlilerden vergi kesintisi yapılması en büyük adaletsizliktir” dedi.

“BU ADALETSİZLİĞE DERHAL SON VERİN”

Asgari ücretten kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 3 bin 577 TL’ye yükseleceğini belirten Aktay, CHP’nin 2018 yılından itibaren bu konuda meclise defalarca teklifler verdiğini ancak AKP-MHP oylarıyla reddedildiğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Halkın temel besin gereksinimlerinden kaçınarak sadece abur cubura bin TL ödeyen Cumhurbaşkanından, asgari ücretlinin sofrasından eksilen ekmeğin hesabını bilmesini elbette bekleyemeyiz. Daha geçtiğimiz günler AKP Yetkilileri ‘Herkesin cep telefonu var, arabası var’ diyordu. Şimdilerde ise ‘Asgari ücreti en azından insani yaşam seviyesin getireceğiz’ demiş, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye sürekli sözüm ona dünyaya mesaj veren Cumhurbaşkanı, evvela kendi ülkesindeki adaletsizliğe son versin. İktidara son çağrımız! Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır.”

 

 “DÜNYA 5’DEN BÜYÜKTÜR”

KESK Dönem Sözcüsü Mahmut Sümbül ise, verginin emekçilerden alındığını ve savaşa, ranta, 5’li çeteye verildiğini söyleyerek, “O zaman şunu söylemek lazım; bu ülke 5’den büyüktür. Bu bakımdan asgari ücretten vergi kesilmemesini istersen aynı zamanda tüm çalışanların ücretlerindeki asgari ücret kadar da vergiden muaf tutulması bizim açımızdan son derece önemli. Çünkü her yeni zamlarla uyanıyoruz. Her gün yeni baskılarla, yeni göz bağıyla uyanıyoruz ve biz inşaca yaşanacak, demokratik bir Türkiye istiyoruz, vergide adalet istiyoruz” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Disk Genel İş Şube Başkanı Kemal Göksoy da, “Bu sadece DİSK’in değil, hepimizin sorunu, Türkiye’nin kanayan bir yarası. Biz emeğin hakkını gasp edenlere karşı her zaman mücadele edeceğiz. Emeğin hakkını gasp edenlere, insanca yaşanır ücreti reva görmeyenlere karşı asgari ücreti ortadan kaldırıp insanca yaşanır bir ücreti emekçiye hak görenlere saf tutmaya, birlikte yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRETE SAHİP”

Belediye İş Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Güner ise Türkiye’nin Avrupa Birliği içinde en düşük asgari ücrete sahip ülke olduğunu anımsatarak, “Ülkemizde ücretli çalışanların yüzde 57’si asgari ücret civarında ücret almaktadır. İktidar emek ve sendikal örgütlülük karşıtı politikalarıyla düşük ücret artışlarıyla ücretleri baskılayarak asgari ücreti ortalama ücret haline getirmiştir. Asgari ücret milyonlarca emekçiyi ve ailesini ilgilendiren yaşamsal bir konudur. Emekçinin enflasyonun yüzde 40’a ulaştığı, zam yağmurunun artarak sağanak hale geldiği günümüzde asgari ücret bugün daha da hayatidir. İktidarın yıllardır işverenlere verdiği prim desteğini emekçilere de vermesini, asgari ücretten vergi ve kesintilerin kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA