13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Taksicilerden akaryakıt protestosu: Ben çocuğuma ekmek alamıyorum, yeter!
   

Akaryakıt fiyatlarındaki devasa artış taksici esnafını da isyan ettirdi. Adana’da taksiciler, akaryakıt fiyatlarına gelen zamları kontak kapatıp, "Mazota indirim" sloganları atarak protesto etti. Eylem yapan taksicilerden Halil Boştaş, "Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

 
   

Akaryakıt fiyatlarındaki artış taksici esnafını da zora soktu. Adanalı taksiciler, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek için Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bir araya geldi.

Konvoy oluşturup kornalarını çalarak bir süre yolda ilerleyen taksiciler, daha sonra araçlarını yol kenarına yakın park ederek kontak kapattı.  Olay yerine gelen trafik ekipleri, taksicilere ceza yazmak için araçlarının fotoğraflarını çekerek  taksicilerden eylemlerini sonlandırmalarını istedi.

“BEN ÇOCUĞUMA EKMEK ALAMIYORUM”

Taksicilerden Halil Boştaş, ceza yazmak isteyen polislere, zaten kazanamadığını belirterek “Yakıt 30 lira. Ben zaten bitmişim. Benim arabamı komple götürseniz ne olur? Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!” sözleriyle tepki gösterdi.

Nasip Şimşek isimli taksici ise polisin açıklamanın başka yerde yapılmasını istenmesi üzerine “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Dün ben üniversiteli bir çocuğu götürdüm, 150 lira tuttu. 150 lira demeye, utandım! Bunun sorumluları kimse onların utanması lazım!” dedi.

“BİTTİK DİYECEK POZİSYONDAYIZ”

Taksici Hasan Ceylan ise “Hepimizin borcu, harcı var. Okuyan çocuklarına iyi bir eğitim sağlayamıyor. Yakıtlar, yedek eşya masrafı bizi perişan etti. Bittik diyecek pozisyondayız. Taksimetreye zam  geldiğinde yakıt 20 liraydı. Yakıt şu an 30 lira 25 kuruş. 45 gündür yaklaşık 10 lira farkı cebimizden ödüyoruz. Bizler taksimetre zammı istemiyoruz. Bu halka zulüm olur. 8 lira bile çok ama bizi kurtarmıyor. Bugün 500 lira ciro çekiyorum, 300 lirası yakıta gidiyor. Yedek parçası, akaryakıtı, ev kirası… Yetkililerden ricamız şudur. KDV, ÖTV indirimi yapılsa dahi esnaf az da olsa bir nefes alır.” dedi. Eylemleri sırasında sosyal medya platformlarından canlı yayın da yapan taksiciler daha sonra dağıldılar.

 

 

 

 

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA