13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Türküler Emine Asya için söylendi
   

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden 1 yaşındaki Emine Asya Kaya için dayanışma konseri düzenledi. Konserde Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle mini Emine Asya’ya destek oldu.

 
   

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden Emine Asya Kaya’nın, 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin Dolar değerindeki ilacına ulaşması için ailesi tarafından valilik izinli kampanya başlatılmıştı.

Henüz 4 aylıkken SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya Kaya, hastalığın etkisi ile kaslarını yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Bugüne kadar 2 ameliyat geçiren Emine Asya, peg ile nefes alıp, beslenebiliyor.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi de minik Emine Asya’nın tedavi masrafları için dayanışma konseri düzenledi. Sahneye çıkan Dertli Divani, Derdi Pervane Grubu, Ozan Açıkalın ve Turhan Alıcı deyiş ve türküleriyle Emine Asya’ya destek oldu.

 

 

TEK UMUDU GEN TEDAVİSİ

 

Yardım konserinde konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Gökay Asker, “Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden minik yavrumuz Emine Asya Kaya için toplandık.

Hepinizin de bildiği gibi SMA hastaları hayata tutunmak için yardımseverlerin desteğine muhtaç. Hastalığın tedavisi için yurt dışında uygulanan ilaç çok pahalı ve maalesef SGK tarafından karşılanmıyor…

İşte yardımca muhtaç o yavrularımızda biri de Malatya’da yaşayan 1 yaşındaki Emine Asya. Tek umudu gen tedavisi… Kaya ailesi cihaz desteğiyle nefes alabilen kızları için yardım bekliyor.

Tedavi için her saniye önemli. Emine Asya yavrumuzun 2 yaşını doldurmadan yurtdışında mevcut olan 1 milyon 877 bin dolar değerindeki ilaca ulaşması için düzenlediğimiz yardım kampanyamıza destek verdiğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyorum canlar.

Biz de vakıf olarak yine önümüzdeki günlerde hem Emine Asya için hem de diğer SMA’lı yavrularımız için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA