13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Kiralar asgari ücreti geçti”
   

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Büyük şehirlerde kira fiyatları asgari ücretin üzerine çıkmıştır. Yeni göreve başlayan kamu çalışanları, büyük şehirlerde görevlendirilen çalışanlar, üniversite öğrencileri yüksek kira fiyatları sebebi ile ev bulmakta zorlanmakta ve birçoğu tarikat yurtlarına mahkûm edilmektedir” dedi.

 
   

Türkiye’de son 2 yılda anormal şekilde artan konut kiraları, kamu çalışanlarının görev yeri değişiklikleri, yeni kamu personeli atamaları ve üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla daha da alevlendi.

Hemen hemen tüm şehirlerde kiralık konut talebi artarken özellikle büyükşehirlerde kiralarda aşırı artış gözleniyor.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber milyonlarca yurttaş kiralık konut aramaktadır. Ekonomik krizle beraber artan fahiş kira artışları sebebi ile barınma ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.  

 

Özellikle büyük şehirlerde kira fiyatları asgari ücretin üzerine çıkmıştır. Yeni göreve başlayan kamu çalışanları, büyük şehirlerde görevlendirilen çalışanlar, üniversite öğrencileri yüksek kira fiyatları sebebi ile ev bulmakta zorlanmakta ve birçoğu tarikat yurtlarına mahkûm edilmektedir.  

Ailesi ile birlikte görevini icra etmeye çalışan emekçilerin büyükşehirlerde geçinmesine imkân olmadığı gibi tek başına yaşayanlar tanımadıkları insanlarla ortak ev tutmak zorunda kalmaktadır” dedi.

 

MEMUR MAAŞININ YARISI KİRAYA GİDİYOR

 

İki kişilik kamu çalışanı bir ailede kazanılan bir maaşın yarısından fazlasının kira gideri olarak ayrıldığına işaret eden Tekin, “Geri kalan maaş, artan gıda fiyatları ve yaşam maliyetlerine yetmemektedir.

Kamu çalışanları aldıkları maaşlar ayın yarısı gelmeden bitmekte, bir sonraki maaş gününe kadar kredi kartlarına ve banka kredilerine mecbur kalmaktadır. Yıllarını devlete hizmet vermek için harcayan kamu emekçileri yoksulluk sınırının yarısı kadar maaşlara mahkûm edilmesi vefasızlık örneğidir.  

AKP iktidarının konut fiyatlarındaki artışı önleyemediği gibi maaşları enflasyona ezdirerek her geçen gün alım gücünü yok etmektedir.  

Bakan Kurum’un kira fiyatları hız kesmeden düşmeye devam edecek müjdesi AKP iktidarının alışkanlık haline getirdiği içi boş müjdeler gibi hiçbir karşılığı olmayacaktır.  

AKP iktidarının büyükşehirlerde çalışan her kamu emekçisine kira yardımı adı altında ek ödeme yapması ve tüm kamu çalışanları maaşlarına aylık enflasyon oranında zam yapması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA