23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Voleybolu bırakıp bocceye başladı, ilk şampiyonada 2 altın madalya kazandı
   

Mersin’de, 6 yıl süren voleybol kariyerinin ardından bocce branşında ter dökmeye başlayan 15 yaşındaki Bilge Doğmacı, Ankara’daki Türkiye Volo Şampiyonası’nda iki kategoride de altın madalya kazanarak "çifte şampiyonluk" sevinci yaşadı.

 
   

Genç sporcu, 2015'te voleybolla başladığı spor kariyerini, 6 yıl sonra farklı bir branşta sürdürme kararı aldı.

Beden eğitimi öğretmeni anne ve babasının arkadaşı olan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) İl Temsilcisi Niyazi Kutlay ile görüşen Bilge, bocce branşına geçti.

Kol ve bacaklarının uzun olması sebebiyle dikkati çeken genç bocceci, kısa süre sonra Toroslar Belediyesi Bocce Takımı'na dahil edildi.

Aynı zamanda antrenörü olan Kutlay yönetiminde antrenmanlara çıkan Bilge, 9 aylık hazırlık sürecinin ardından TBBDF'nin Ankara Kahramankazan'da 23-29 Mayıs'ta düzenlediği Türkiye Volo Şampiyonası'na katıldı.

Organizasyonda volo disiplininin basamak ve role kategorilerinde yarışan Bilge, iki kategoride de altın madalya kazanarak "çifte şampiyonluk" sevinci yaşadı.

 

- "Milli formayı giyip ülkemi ve ailemi gururlandırmak istiyorum"

 

Bilge Doğmacı, AA muhabirine, 6 yıl süren voleybol kariyerinde formasını giydiği takımla Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini söyledi.

Hedefleri doğrultusunda voleybolu bırakıp bocce branşına geçtiğini anlatan genç sporcu, "İlk başlarda çok heyecanlandım. Dışarıdan çok zor bir spor gibi görünüyordu. Aslında başladığımda da zor olduğunu anladım. Emek gerektiren bir branş. Sık sık antrenman yaparak antrenörümün desteğiyle beraber başarı elde edeceğime inandım." diye konuştu.

Bilge, Ankara'daki Türkiye Volo Şampiyonası'nda bocce kariyerinin ilk müsabakasına çıktığını belirtti.

Organizasyonda pes etmeden mücadele verdiğini anımsatan Bilge "Maça çıkacağım zaman 'Bunu başaracağım, birinci olacağım, altın madalyayı alarak eve döneceğim' diye düşündüm. Altın madalyalarımı da alıp evime döndüm. Düşündüğüm gibi sonuçlandı." dedi.

Genç bocceci, kariyerinde yeni başarılar elde etmek için çok çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kısa sürede elde ettiğim başarı, bana daha çok hırs, azim ve gurur veriyor. İlk hedefim ekim ayındaki milli takım seçmelerine katılmak. Milli formayı giyip ülkemi ve ailemi gururlandırmak istiyorum. Milli takım formasıyla uluslararası maçlarda ülkemi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmek istiyorum."

 

- Antrenör Kutlay: "Bilge çok sağlam geliyor"

 

Antrenör Niyazi Kutlay da Bilge'nin gelecek vadeden bir sporcu olduğunu söyledi.

Genç sporcunun ilk Türkiye şampiyonasında iki madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza attığına dikkati çeken Kutlay, şunları kaydetti:

"Dünyadaki sporculara baktığımız zaman Bilge'nin fiziki özelliklerinde olan oyuncu çok az. Yaşı küçük, azimli ve hırslı. 'Ben başarılı olmak istiyorum' diyor. Bilge çok sağlam geliyor. Hedefimiz, onu kısa sürede milli takımımızda rahat şekilde madalya alacak sporcu boyutuna getirmek. Bizim amacımız Türkiye şampiyonu olmak değil, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Bunu ilk başladığımız günden beri Bilge'ye aşılıyorum. O da hedeflerini bu şekilde koyuyor. Bilge, yakın zamanda ülkemizi çok iyi pozisyonlarda temsil edecek."

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA