13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Tanınmış iş insanı bağışladığı parayı vermedi, Berinay’ın tedavisi yarım kaldı
   

Zehra ve Burak Özkesemen çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası çocukları Berinay’ı (2,5) yaşama bağlayacak Dubai’deki tedavisi, Almanya’da yardım kampanyasında toplanan paranın hastanenin hesabına aktarılmaması nedeniyle yarım kaldı. Aile, yardımı toplayan dernek hakkında suç duyurusunda bulundu.

 
   

Zehra- Burak Özkesemen çiftinin kızları Berinay’a, 7 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi koyuldu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) karşılanan ‘Spinraza’ tedavisine başlanan Berinayın sağlığına tam olarak kavuşabilmesi için Dubai’deki hastanede gen tedavisini alması gerektiği belirtildi.

Berinay’ın Dubai’deki tedaviyi alabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı. Tedavi için gerekli olan 1 milyon 800 bin doların yüzde 65’lik kısmı Türkiye’de, kalan kısmı ise Almanya’da Hayalin Hayalimdir Derneği’nce yürütülen kampanya kapsamında toplandı.

 

Söz konusu derneğin gerekli paranın toplandığını aileye bildirmesi üzerine Berinay, Dubai’ye götürüldü. Ancak dernek, parayı hastane hesabına aktarmayınca Berinay’ın tedavisi yarım kaldı. Berinay, ailesi tarafından Ankara’ya geri getirildi. Özkesemen çifti, avukatları aracılığıyla dernek hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘güveni kötüye kullanmak’ suçlarından suç duyurusunda bulundu.

 

 

‘5 AY BOYUNCA DUBAİ’DE BEKLEDİK’

Baba Burak Özkesemen, yaklaşık 19 aylık bir kampanya süreci yürüttüklerini ve 1 milyon 800 bin doları topladıklarını belirterek, “Ancak bu paranın sadece Türkiye’de toplanan yüzde 65’lik kısmı hastaneye gönderildi. Diğer kalan Hayalim Hayalindir Derneği’ndeki para hastaneye aktarılmadı. Bundan dolayı da ilacı alamadık. Biz Dubai’ye gittiğimizde gerekli süreci başlattık. Doktor kontrolleri, fizik tedavi, tek eksik olan ilaçtı. Maalesef total gelmediği için de ilacı alamadı. Tedavimiz tam anlamı ile yarıda kaldı. Yani yüzde 90’lık kısmını alamadık tedavimizin. Sadece yüzde 10’luk kısmı, o da doktor kontrolleri. Önemli olan da ilacı alabilmekti, tek dozluk bir ilaç olduğu için. Yaklaşık 5 ay boyunca Dubai’de bekledik bu paranın gelmesini ve bu ilacı almayı her gün ümit ettik. Berinay, bu hastalık için kritik eşik olan 2 yaşını aştı. 2 yaşını maalesef geçmiş bulunduk. Şu anda 13,5 kilo sınırı var ve Berinay 11,5 kiloda. Son 2 kilosu kaldı. 2 kiloyu da tamamlamadan ilacı alması gerekiyor” diye konuştu.

 

‘BERİNAY DAHA DA KAS KAYBINA UĞRADI’

Burak Özkesemen, Dubai’de beklerken hastalığın ilerlememesi için Türkiye’de kullandıkları ‘Spinraza’ isimli ilacın 2 dozunu da alamadıklarını, Berinay’ın mağdur olduğunu ve daha da kas kaybına uğradığını söyledi. Özkesemen, derneğin internet sitesi üzerinde görülen ve Berinay için toplandığı iddia edilen paranın hastanenin hesabına aktarılmadığını, Türkiye’de toplanan paranın bir kısmını da kampanyanın başında söz konusu derneğe protokol ile teslim ettiklerini belirtti. Özkesemen “Yavrumuz için toplanan bir miktar var ve teslim edilmedi. Derneğe elden teslim ettiğimiz miktarlar da vardı. Çünkü derneğe ilk girdiğimiz zaman derneğin tüzüğü gereği elden toplanan miktarların derneğe verilmesi gerekiyordu. Bize toplandığı bildirilen ve derneğin internet sitesinde de görülen söz konusu paranın aktarılmasını bekliyoruz tedavi için” diye konuştu.

 

Anne Zehra Özkesemen de çok büyük umutlar ile Dubai’ye gittiklerini anlatarak, “Şu an gözümüzün önünde her geçen gün eriyor Berinay ve bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor. Çünkü kızımıza verdiğimiz sözü yerine getiremedik, ilacını alamadan geldik. Her geçen gün kas kaybı yaşıyor hikayemiz yarım kaldı, hayallerimiz yarım kaldı” diye konuştu.

 

‘ASIL HUKUKİ SÜREÇ ALMANYA’DA DEVAM EDECEK’

Avukat Feride Toker ise dosyanın savcılıkta olduğunu söyleyerek, “Biz Türkiye’de olduğumuz için Türkiye’de elden verilen paraların ve bankadan bu kişilerin hesabına gönderilen paralar için şikayette bulunduk. Ancak asıl hukuki süreç Almanya’da devam edecek. Çünkü orada toplanan bağış paraları gönderilmemiş durumda. Şu anda savcılık aşamasında dosyamız. Almanya’da da bu süreçteki gönüllülerimiz var. Bu gönüllüler Almanya’da hukuki süreci başlatıyorlar ve orada paranın iadesi için tespit edilecek kişilerin cezalandırılması için hareket ediyorlar” dedi.

 

DERNEK YÖNETİCİSİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

DHA’nın telefonla ulaştığı dernek yöneticisi Sefer Çelik ise bağış yapacağını söyleyen gönüllülerin daha sonra bundan vazgeçmesi nedeniyle Berinay’ın mağdur olduğunu belirterek, “Bu kampanyalar, gönüllüler aracılığıyla mutlu sona ulaşıyor. Tanınmış bazı iş adamlarının verdiği sözü tutmaması nedeni ile kaynaklanan bir mağduriyet var. İyi niyetle yapılan şeyler bunlar. Bu konuda vicdanen rahatım. Biz hukuki süreç için söz veren insanlara bir zaman tanıdık. SMA sektörünü de baştan başa araştırmanızı öneriyorum. Bu kampanyalar böyle sürüyor maalesef çok üzgünüz. SMA camiasında bunlar sık olan şeyler. Berinay adına ben kampanyayı devam ettirmiyorum. Ancak iş adamı dostlarımızdan bir el atmaları için rica ettik” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA