23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin’de öldürülen öğrencinin ailesi, çocukların sevgiyle büyütülmesini istiyor
   

Mersin’in Toroslar ilçesinde sınıf arkadaşının okulun tuvaletinde bıçaklaması sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki öğrencinin anne babası, ailelere çocuklarını sevgiyle büyütüp, merhamet ve vicdanla ödüllendirmelerini önerdi.

 
   

Toroslar ilçesindeki bir ortaokulda 30 Kasım'da sınıf arkadaşı tarafından tuvalette bıçaklanarak öldürülen Fatmanisa Yürekli'nin ailesi, Çukurova Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor.

Sosyal medyada iletişime geçtikten sonra buluşan bir grup kadın da ziyaret ettikleri anne Hacer ve baba Serdar Yürekli'ye başsağlığı diledi.

Anne Hacer Yürekli, AA muhabirine, ilk çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Acılarının tarif edilemez olduğunu ifade eden Yürekli, "Kızım tomurcuk güldü, soldurdular. Başkalarının tomurcuk gülleri solmasın. Yüreği yanmış bir anne olarak şunu söylüyorum; lütfen çocuklarınıza daha çok sevgi gösterin, onlara daha çok sahip çıkın. Çocuklarınızı telefonla, bilgisayarla değil, sevginizle, merhametinizle ve vicdanınızla ödüllendirin." diye konuştu.

Yürekli, 2 yaşındaki oğlunun ablasız kaldığını belirterek, "Olayın yaşandığı gün kızımı defalarca tuvalete çağırmış, defterinin arasına not bırakmış. Kızım da barışacaklarını sandığı için o niyetle yanına gitmiş." dedi.

Okullarda denetimin sıklaştırılmasını isteyen Yürekli, "Biz evlatlarımızı vatanına, milletine, ailesine hayırlı evlat olsun diye okutuyoruz. Lütfen sesime ses olun çünkü artık nefesim kalmadı." ifadelerini kullandı.

- "Çocuklarınızın telefonlarını, çantalarını kontrol edin"

Baba Serdar Yürekli de canlarının yandığını söyledi.

Çocuklara daha fazla sevgi, merhamet ve vicdan aşılanması gerektiğini vurgulayan Yürekli, "Kızımın yaşadığı acıyı düşündükçe dayanamıyorum. Bütün anne babalara sesleniyorum, ne olur çocuklarınızın telefonlarını, çantalarını kontrol edin. Ben bunları kontrol ediyorum ama herkes de yapsaydı bunlar olmayacaktı. Benim canım yandı, başka canlar yanmasın." ifadelerini kullandı.

- Doktor olmayı hayal ediyordu

Yürekli, Fatmanisa'nın doktor olmayı hayal ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten çok zor bir acı. Kızımın öldüğü gün sabah olmasını, mezarlığa gitmeyi istemedim. Mezarlığa gidince de eve dönemedim. Çocuğum büyüyünce doktor olacaktı, hayali buydu. Hem kızımın hem de benim tüm hayallerimiz gitti. Çocuğumun hakkını tüm gücümle arayacağım. Onun hakkını aramazsam yavrumun kemikleri sızlar ama ararsam rahat uyuyacak."

Mersin'in Toroslar ilçesinde aynı sınıfta eğitim gören 12 yaşındaki kız öğrenciler Fatmanisa Yürekli ve E.D. arasında 30 Kasım'da okulun tuvaletinde tartışma yaşanmış, E.D. darbettiği Yürekli'yi bıçakla yaralamıştı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralı öğrenci, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, tutuklanan E.D. ise çocuk tutukevine gönderilmişti.

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA