13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde
   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’a gitmeden önce depremden etkilenen illerden olan Adana’ya iniş yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı da katıldı.

 
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden en çok etkilenen illerden olan ve yardım ekiplerinin kentte henüz birçok noktaya ulaşamadığı Hatay’a ziyarette bulunacak.

Kılıçdaroğlu, öncesinde, depremden etkilenen bir diğer il olan Adana’ya iniş yaptı.

CHP liderini Adana Havalimanı’nda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin karşıladı.

Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Kılıçdaroğlu’nun gelişini beklediği sırada depremdeki son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Çetin, “Enkaz kaldırma çalışmaları devam ettikçe maalesef ölü ve yaralı sayıları da artıyor. Ulaşılabildiği kadar canlı bir şekilde vatandaşlarımıza hemşehrilerimize ulaşılmaya çalışılıyor. İnşallah bugünleri el ele atlatacağız. İlk depremde Çukurova ilçemizde 6 bina yıkıldı, ikinci depremde de daha önceki sarsıntıda hasar görmüş 4 bina daha yıkıldı. Toplam 10 bina Çukurova ilçemizde, diğer ilçelerle birlikte 16 bina yıkıldı” dedi.

Kılılçdaroğlu uçaktan indikten sonra Adana Büyükşehir Belesiyesi’nde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP Adana milletvekilleri katıldı.

 

KILIÇDAROĞLU ENKAZI ZİYARET ETTİ, BİLGİ ALDI

Kılıçdaroğlu daha sonra Turgut Özal Bulvarı’nda yıkılan binanın enkazını ziyaret etti, son duruma ilişkin bilgi aldı.

 

“ENKAZDA 30 KİŞİ DAHA OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ”

Kurtarma görevlisi, “32 tane cenazemiz çıktı. Şu ana kadar yaşayan 2 kişi çıkardık. Sesler geliyor, çalışmalar devam ediyor. Küçük bir kız çocuğu sesi geliyor. İçeride yaklaşık 30 kişi daha olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Ardından karayolu ile Hatay’a geçmek üzere yola çıktı.

 

“APARTMANIN YIKILMA TEHLİKESİ OLDUĞU İÇİN AFAD SOKMUYOR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar da, “36 saattir uyumuyoruz. Müdahale etmediğimiz bir yer yok. Sadece Sadece bir yerde, apartman yıkılma tehlikesi olduğu için çalışmaya sokmuyor AFAD” ifadelerini kullandı.

 

HATAY’A GEÇTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarının da yer aldığı heyetle depremin hissedildiği illerden Adana’dan sonra Hatay İskenderun’a geçti.

Buradaki vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na AFAD ekiplerinin gelmemesinden ve gıda, su yardımı yapılamamasından dert yandı.

Eşi enkaz altında kalan bir yurttaş, gözyaşları içinde Kılıçdaroğlu’na sarıldı, yardım istedi.

 

“NİYE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİLİZ?”

Bir başka vatandaş da, “Ne zaman gelecek yardım? Çok zor durumda bu halk. Kimsenin niye umrunda değiliz?” diye sordu.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA