13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını, birbirinden özel ve anlamlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Bu etkinliklerden biri ‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek bir diğer kültürel organizasyon ise 14 Ekim’de başlayacak ve 22 Ekim’e kadar devam edecek 8. CNR Mersin Kitap Fuarı olacak.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını, birbirinden özel ve anlamlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Bu etkinliklerden biri ‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek bir diğer kültürel organizasyon ise 14 Ekim’de başlayacak ve 22 Ekim’e kadar devam edecek 8. CNR Mersin Kitap Fuarı olacak.

Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Kent Tarihi Kurulu tarafından İçel Sanat Kulübü Tarih Kurulu’nun da desteğiyle yapılacak olan sempozyum, 13 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Sempozyum, ‘Cumhuriyet Dönemi Bestecilerden Seçkiler’ adlı müzik dinletisiyle başlayacak.

2 gün boyunca 4 oturumun yapılacağı sempozyumda, alanında uzman akademisyenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, gelişme ve ilerleme sürecinde; iktisat, basın ve medya, sinema, Türk dili, kamu yönetimi ve milli sermaye konuları üzerine önemli bilgiler aktaracak. 14 Ekim’de yapılacak 4. ve son oturumda ise Mersin özelinde konulara değinilecek.

Sempozyumun konuları, saat ve katılımcı bilgilerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabilecek.

COŞKUNER: “CUMHURİYET’İN KURULUŞ VE GELİŞME SÜRECİ, AKADEMİK BİR ANLAYIŞLA ORTAYA KONULACAK”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ve bunlardan birisinin de ‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum İle İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner, “Mersin’e Değer Katanlar Kent Tarihi Kurulu ve İçel Sanat Kulübü Tarih Kurulu’nun da katkılarıyla, 13-14 Ekim’de söz konusu sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Sempozyum çerçevesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişme sürecinin tarihi, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik boyutları, akademik bir anlayışla ortaya konulacak” dedi.

SEMPOZYUM KAPSAMINDA ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ ADLI FOTOĞRAF SERGİSİ DE OLACAK

Alanlarında uzman akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirecek sempozyumun bilgi üretimine katkı sağlaması, yeni bakış açıları sunması ve ülkenin yüzyıllık sürecine ışık tutmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Coşkuner, “Sempozyumumuzun yanı sıra, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ adlı fotoğraf sergimiz de yine katılımcıların ziyaretine açık olacak. 13 Ekim Cuma günü saat 15.00’te açılışını gerçekleştireceğimiz sempozyuma tüm Mersinlileri bekliyoruz” diye konuştu.

CNR MERSİN KİTAP FUARI DA 14 EKİM’DE KAPILARINI KİTAPSEVERLERE AÇIYOR

Aynı zaman dilimi içerisinde gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise CNR Mersin Kitap Fuarı olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 8’incisi gerçekleşecek olan CNR Mersin Kitap Fuarı, 14 Ekim’de Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 22 Ekim’e kadar sürecek olan fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de standı yer alacak. Kültür Yayınları’ndan çıkarılan kitapların yazarlarıyla da imza günü düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, standı ziyaret edenlere ücretsiz kitap hediye edecek.

GÜLER: “TÜM KİTAPSEVERLERİ STANDIMIZA BEKLİYORUZ”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Tesisleri ve Kütüphaneler Şube Müdürü Tülin Güler, bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Mersin Kitap Fuarı’nın 14 Ekim Cumartesi günü başlayacağını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak standımızda, Kültür Yayınları kitaplarımızla birlikte hazır olacağız. Ayrıca tüm fuar süresi boyunca, kitaplarımızın yazarlarıyla birlikte imza günü düzenleyeceğiz. Buradan tüm vatandaşlarımızı, tüm kitapseverlerimizi standımıza bekliyoruz” dedi. Güler ayrıca, Büyükşehir Belediyesi olarak fuar boyunca, kültür yayınlarına ait kitapları vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA