23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Halkçı Başkan... Mustafa Esmer Cengiz yazdı
   

Sizler elinde poşet, çöp toplayan bir belediye başkanı gördünüz mü hiç? Ben gördüm.Mezitli’de Neşet Tarhan...

 
   

Sizler elinde poşet, çöp toplayan bir belediye başkanı gördünüz mü hiç? Ben gördüm. Oluşturduğu gönüllüler ordusuyla birlikte sahili temizliyorlar. Bu sahil bizim, bu sahil herkese örnek olmalı, diyor. Her noktası halka açık. Şezlong, şemsiye bedava. Sizler başında şapkası,halkın arasında korumasız dolaşan, vatandaşlarla merhabalaşan,dertleşen bir belediye başkanı gördünüz mü hiç? Ben gördüm. Adı öteden beri halkçı başkan zaten. Sizler koltuk sevdalısı olmayan; gerekirse bir gün kalmam, giderim, diyen bir başkan gördünüz mü? Ben gördüm.

Mezitli'de Neşet Tarhan. Mersin'in en büyük ilçesinde yüzde 44 gibi büyük bir oyla seçilmiş bir CHP'li. Kaya Mutlu, Okan Merzeci, Adnan Özcelik,Zekeriya Özgür, Fazıl Türk ve de sıkıyönetim dönemlerinde valilerle derken tam 25 yıl birlikte başkan yardımcısı olarak çalışmış biri.Herkesin tanıdığı biri. Ben de tanıyordum elbet; ama Mezitli'ye yolumuz düşmüşken yanına uğramamak, başkanlığını hayırlamamak olmazdı; uğradık. Dar gelirli bir köy çocuğu Neşet Başkan.Yüksek ziraat mühendisi. Atadan kalma bir ev, iyi kötü bir araba ve bir yazlık. Varı yoğu bu.Daha fazlasında da gözü yok zaten. Gönlü tok. 68 Kuşağından. O devrimci ruhu sindirmiş yüreğine. Emekten yana, haktan hukuktan yana. Çalışkan. Seçim öncesi halka sunduğu projeleri daha ilk günden hayata geçirmeye başlamış bile. Çocuk meclisi,Gençlik Meclisi;Gönüllüler hep el ele.İş atölyeleri arı gibi.

Bu belediye örnek bir belediye olacak diyor.. Belediyenin parası halkın parası diyenlerden. Belediye binasının ön cephesine ışıklı bir tabela yerleştirmiş işe başlar başlamaz. Gelir – Gider panosu. Nereden ne gelmiş; nereye ne ödenmiş herkes görsün diye. Ne diyeyim, helal olsun! İceride görülür yerlere asılmış duyuruda ne yazıyor dersiniz? “Başkanla doğrudan doğruya görüşebilirsiniz.Araya aracı koymaya gerek yok. Her salı sabahtan akşama görüş günü. Projen mi var, git; sorunun mu var, git... Seçmenine karşı kendisini borçlu sayıyor Neşet başkan.Rant ve ikbal peşinde koşturanlarla işi yok onun. Belediyeye bir kişi alınacaksa mesela o, orayı hak eden biri olacaktır mutlaka, diyor. Zorunlu haller dışında takım elbise giymeyen, rahat, doğal bir adam.Bizden biri.

Mezitli'nin sorunlu bir belediye olduğunu da biliyor. Zamanla , bilerek ya da bilmeyerek yapılan hataların üzerine üzerine gidiyor.Alınan alınsın, gücenen gücensin. Particilik yok yani. Ne dediysek o, diyor. Yapar mı yapar. Nedim Tarhan'ı soruyoruz kendisine, gözlerinin içi gülüyor; anlatıyor.Onu örnek aldığı belli. Bu arada biraz da sanat – edebiyat. İstediği kadar okuyamadığını; ama haftada bir gün de olsa kendisine ayıracağını; bu arada okuyacağını, dinleneceğini öğreniyoruz kendisinden.Kitap kurdu denilebilecek çocukları olduğunu da... Ne güzel. Birde Mezitli belediyesinin ablası var.Sembol Tarhan.Neşet başkanın en büyük yardımcısı. Gözüm saate kayıyor bu ara. Nerdeyse bir saattir içerdeyiz.Tekrar görüşmek üzere tokalaşıyoruz; kapıya kadar uğurluyor bizi. Sağ olsun. Sahi, sizler bütün çalışanlarıyla 1 Mayıs'a katılan bir belediye başkanı gördünüz mü hiç? Ben gördüm. En öndeydi üstelik. Mustafa Esmer Cengiz 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA