23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin Barosundan Yeni Adli Yıl Resepsiyonu
   

Mersin Barosuna kayıt avukatlar ile belediye başkanları, milletvekilleri ve oda başkanları yeni adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.

 
   

Mersin Barosu, 2019-2020 adli yılın açılışı dolayısıyla Baro Sosyal Tesisinde resepsiyon düzenledi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti, KKTC Başkonsolos Zalihe Mendeli ile oda başkanları ve avukatlar katıldı.

"ADALETTEN YOKSUN TOPLUMLARIN YAŞAMI SANCILIDIR"

Resepsiyonda konuşan Baro Başkanı Yeşilboğaz, 2019-2020 adli yılın açılışında yargının üç sac ayağı olan avukatlar, hakimler ve savcılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu birlikteliğin sadece özel günlerde değil, sürekli olarak sağlanmasının hukukçular, yargı ve halk için önemli olacağını söyledi. Yargıdaki sorunların sadece avukatların değil, ülkede yaşayan her ferdin sorunu olduğunu belirten Yeşilboğaz, "İnsanların hayata tutunabileceği bir parça umudu olmalı, o da adalet olmalı. Hukuktan ve adaletten yoksun toplumlar, hasta insan gibidir; mutsuzdur, yaşamı sancılıdır" diye konuştu.

"ADALET HİZMETLERİNİN YERİNE GETİRİLMESİNİN ANAYASAL BİR GÖREVDİR"

Adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinin anayasal bir görev ve sorumluluk olduğuna vurgu yapan Yeşilboğaz, "Bu görev ve sorumluluk hepimizindir. Yargı düzeninin sağlıklı işlemesinde, bireysel hakların korunmasında, kutsal olan savunma hakkının yerine getirilmesinde ve kamu vicdanının korunmasında, vicdanının sesini dinleyen nitelikli hakim ve savcıların yanı sıra, avukatlara büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyet savcıları iddianame düzenlerken, hakim kararını verirken, avukat savunmasını yaparken, her türlü baskıdan uzak, özgür ve bağımsız olmalı, başında Demokles'in kılıcını hissetmemelidir. Hukukçular kendisini özgürleştirmediği sürece, başkalarını özgürleştiremez" ifadelerini kullandı.

"AVUKAT HAKKININ İHLAL EDİLMESİ, VATANDAŞ HAKKININ İHLAL EDİLMESİ DEMEKTİR"

Avukatların, kollukta, cezaevlerinde, adliyelerde ve mesleklerini icra ettikleri her alanda yaşadıkları mesleki sorunlara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, "Avukat hakkının ihlal edildiği bir yerde, aslında vatandaşın hak ve özgürlükleri ihlal edilmiş olmaktadır. Avukatlık mesleğine zarar veren yasal düzenlemeler, aslında vatandaşın savunma hakkının zarar görmesi sonucunu doğurmaktadır. Niteliksiz hukuk fakültelerinin derhal kapatılmasını, ihtiyaç sayısının kat kat üstünde hukuk öğrencisi yerine, asıl ihtiyacımız olan nitelikli hukuk hocalarının yetiştirilmesini, bir an evvel avukatlık sınavının getirilmesini, hakimlik ve savcılık mesleğine alımların ise liyakatten başka hiç bir kıstas gözetilmeksizin yapılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Amaçlarının, avukatı, yargıcı, savcısı ve tüm adliye personeli ile neticesi adalete ulaşan bir yargı hizmeti sunabilmek olduğunun altını çizen Yeşilboğaz, "Atatürk'ün kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde, Cumhuriyetin temel ilkelerine, laik, sosyal hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, evrensel hukuk kurallarına, temel hak ve özgürlüklere olan inancımızla hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığı ilkesinin, insan haklarının, bağımsız, adil yargılamanın, demokrasinin ve sağduyunun egemen olmasını diliyorum. Başta hukuk alanında çok önemli devrimler yapan cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı saygıyla ve rahmetle anarak, yeni adli yılın ülkemize, milletimize, adaletin bekçisi avukatlarımıza ve yargı çalışanlarımıza bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyor, hukuk ve adalet adına umut dolu bir yıl diliyorum" dedi. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA