23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Başkan Seçer, Yurttaşların Askıda Fatura Kampanyasına Destek Vermesini İstedi
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, salgın riskinin ve sokağa çıkma kısıtlamasının gölgesinde kutlanan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Halk TV yayınına katılarak, Büyükşehir’in salgın dönemindeki çalışmalarını ve MESKİ tarafından başlatılan Askıda Fatura kampanyasını değerlendirdi.

 
   

Başkan Seçer, yurttaşlara, Askıda Fatura kampanyasına destek olmaları çağrısında bulunarak, sadece Mersin’de değil, birçok şehirde, pandemi süreci nedeniyle su tüketiminin arttığını, yurttaşların su faturalarından şikâyetçi olduğunu ifade etti. Seçer, “Zaten ekonomik açıdan sıkıntıda olan yurttaşlarımız haklı olarak bir serzeniş içerisinde. Bu nedenle de hem ödentileri üç aya erteledik, hem de Askıda Fatura uygulamasıyla ödeme zorluğu yaşayan yurttaşlarımızın bu faturalarını ödeyecek görece olarak daha yüksek gelire sahip yurttaşlarımıza bir imkan sunduk” dedi.

“KRİZ MERKEZİ TALEPLERİ ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Sokağa çıkma kısıtlaması süresi boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Zabıta, İtfaiye, Çevre Koruma ve Mezarlık İşleri gibi birimlerinin faaliyetlerini sürdüreceğini kaydeden Başkan Seçer, “Herhangi bir olumsuzluk karşısında teyakkuz halinde bulunan birimlerimiz var” dedi.

 

Bu bayramda çocukların sokağa çıkamadığını, şeker toplayamadığını ifade eden Başkan Seçer, “Çocuklarımız bu bayram evde ama biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak şekerleri kapıda kampanyasıyla onlara şeker götürdük. Tabi çok mutlu oldu çocuklarımız. Bugün de bu dağıtımları arkadaşlarımız devam ettiriyor. Yine vatandaşlarımız bize ulaşabiliyorlar Kriz Merkezimiz aracılığıyla. Herhangi bir ivedi ihtiyacı olan, gıda gibi, çocuklarına mama bulamayan annelerimiz ya da çocuklarına bakım seti bulamayan, temizlik, hijyen malzemesi bulamayan annelerimiz bize müracaat ettiği takdirde onların da bu ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın bu bayramı huzurlu, mutlu bir şekilde evlerinde geçirebilmeleri için her türlü tedbiri aldık ve uygulamalarını da sürdürüyoruz” dedi.

350 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK, 150 BİN GIDA KOLİSİ

Pandemi sürecinde Türkiye’de önemli tedbirler alındığını, vatandaşların bu tedbirlere riayet ettiğini kaydeden Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de diğer tüm belediyeler ve kamu kurumları gibi bu sürecin en az hasarla atlatılması için seferber olduğunu anlattı. Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Pandemi süreci başladığından bu yana 350 bin porsiyonluk ya da kişilik diyelim sıcak yemek hizmetimiz oldu. 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımıza, herhangi bir kronik rahatsızlığı olan, kendine bakamayacak durumda olan tüm yurttaşlarımızın evine kadar sıcak yemek ulaştırma imkanımız oldu. 150 bin kolinin üzerinde gıda yardımını ailelere ulaştırdık. Bu süreçte gerçekten çok önemliydi çünkü insanlar işinden, aşından oldu. Esnaf kapalı, fabrikalar kapalı, üretim durmuş, yevmiye çalışan, o gün kazanıp o gün diyen yurttaşlarımız önemli ekonomik sıkıntılar yaşadı. Bu süreçte de destek olmaya çalıştık. Özellikle 6-12 aylık bebeklerimizin, ihtiyaç sahibi olan annelerimizin mama ihtiyacını karşıladık. 6 binin üzerinde annemizin talebini yerine getirdik. Temizlik seti bunların içerisinde olmak kaydıyla onlara mamalarını ulaştırma imkanımız oldu. Vatandaşlarımıza dezenfektanı, maskesi, sabunu bulunan bir temizlik paketi, hijyen paketi dağıttık. Maskenin bulunmadığı dönemde 400 binin üzerinde maske dağıttık.”

‘ASKIDA FATURA’ UYGULAMASINA BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

MESKİ tarafından duyurulan ‘Askıda Fatura’ uygulaması ile su faturalarıyla ilgili şikayetleri de değerlendiren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Birçok şehirde bu konuda vatandaşların şikayetçi olduğunu biliyorum, duyuyorum, görüyorum. Belediye Başkanı arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Yurttaşlarımız uzun süredir evlerindeydi. Çok yüksek miktarda su kullanma durumu ortaya çıktı. Okullar kapalı, işyerleri kapalı, tüm aile bireyleri bu süreyi evde geçirdi. Hepsinin evde olması tabii ki su kullanımını önemli miktarda artırdı. Bu da faturaya yansıdı. Zaten ekonomik açıdan sıkıntıda olan yurttaşlarımız haklı olarak bir serzeniş içerisinde. Su faturalarının yüksek olmasından şikayet ediyorlar. Tabi bu su fiyatlarının değiştiği anlamını taşımıyor ama gerçekten önemli miktarda su kullanımının arttığını gözlemleyebiliriz. Bu nedenle de hem ödentileri üç aya erteledik, hem de Askıda Fatura uygulamasıyla ödeme zorluğu yaşayan ya da görece olarak düşük gelirli yoksul yurttaşlarımızın bu faturalarını ödeyecek geliri görece olarak daha yüksek yurttaşlarımıza bir imkan sunduk. Diğer bir anlamda birlik beraberlik çağrısı, bir anlamda el birliği yaparak zor günlerde beraberce mücadele etme çağrısında bulunduk. Biz de diğer belediyelerimiz gibi bunu uygulayacağız.”

“FATURAYA İTİRAZ HAKLIYSA DÜZELTİLİR”

Mersinliler’in, 3 aylık pandemi sürecinde kullandıkları su için düzenlenen faturaların ödemesinin 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelendiğini ifade eden Başkan Seçer, “Zaten bizim düzenlediğimiz faturalar belirli kurallar çerçevesinde düzenleniyor. Alınması gereken vergiler alınıyor. Su bedelinde asla bir değişiklik yok. Kullanım miktarında artış olunca bu faturalara yansıyor ve yüksek fatura ortaya çıkıyor. Kaldı ki herhangi bir hatalı fatura düzenlemesi durumunda yurttaşlarımızın hakkı bakidir. Sayaç okuyucu yanlış bir okuma yapmışsa bize müracaat etmeleri durumunda, bir yanlışlık varsa derhal bu yanlışlık düzeltilir. Kaldı ki bu ay düzenlediğimiz, gelecek ay düzenleyeceğimiz ve sonraki ay düzenleyeceğimiz tüm faturaların üç ay süreyle ödemeleri ertelendi. Yani bu konuda da durumlarına göre hareket edebilirler, daha ödeme süreleri var” diye konuştu.

“MERKEZİ HÜKÜMET BU SÜREÇTE YEREL YÖNETİMLERE DESTEK OLMALI”

Başkan Seçer, Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanmaması için tedbirlerin sürdürülmesi, bilimsel uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, salgın sürecinin tüm dünyada olumsuz sonuçlar doğuracağına işaret etti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu sadece bizim ülkemize matuf bir durum değil. Tüm dünya bunu değerlendiriyor. Ekonomik açıdan sorunlu günler bizi bekliyor çünkü uzun süredir üretim yok. Ne kadar daha devam edeceğiz onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biz de belediye olarak elbette ki hizmet yapabilmek için bazı kaynaklar kullanacağız. Kaynaklarımızda önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Üretim olmayınca vergi toplamada meydana gelen azalmalar bizlerin de gelirlerinin düşmesine sebep oldu. Diğer taraftan öz gelirlerimiz de düştü. Bazı topladığımız vergiler, harçlar ya da örneğin geçtiğimiz günlerde parlamentoda kabul edilen bir torba yasayla belediyeye yapılacak bazı ödentiler üç ay süreyle ertelendi. Bütün bunlar bizim bütçemizin şaşmasına neden olacak. Çünkü biliyorsunuz kurumlar yılın başında yapılan bütçelerle yönetiliyor. Bir Stratejik Plan çerçevesinde belediyeyi yönetiyoruz. Bu tabii ki ortaya çıkacak bazı olumsuzluklar ya da sapmalar dengesizlikler alacağımız tedbirlerle en azından hafifletilecek gibi görülüyor. Tabii ki burada merkezi hükümetin bu konuda önemli çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Bizim bu süreçte yalnız başımıza kalmamız demek bizim burada belediyeler olarak bazı hizmetleri aksatabileceğimiz anlamına da gelebilir. Merkezi yönetim, yerel yönetim beraberlik içinde bir eşgüdüm içerisinde devam etmesi gerekiyor.”

‘BORÇLANMA YETKİSİ ALAMADIM. BU DA BENİM ELİMİ KOLUMU BAĞLIYOR’

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı olağanüstü meclis toplantısında borçlanma yetkisi alamadığını da hatırlatan Başkan Seçer, “Benim gibi mecliste çoğunluğu sağlayamayan belediyelerde de bazı kararları almak güç oluyor. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda. Dolayısıyla ben bazı kararlar alırken çok rahat değilim. Mutlaka Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyelerini de ikna etmem gerekiyor. Örneğin son yapılan mecliste bundan muvaffak olamadım. Bir borçlanma talebim vardı. Bütçe denkliğinden kaynaklı, doğal olarak verilmesi gereken bir borçlanma yetkisini alamadım. Bu da tabii ki benim elimi, kolumu bağlıyor. Belki alacağım kararlarda hareket alanımı kısıtlıyor, daha rahat hareket etmemi engelliyor. Umut ediyorum bunlar da aşılır. Bu süreçler siyaseten davranma siyaseten karar alma siyaseten oy kullanma dönemleri değil. Büyükşehir meclislerinde ya da diğer ilçe meclislerinde halkın yararına olan konularda siyasi hiçbir saik gözetmeksizin bu kararların alınması gerektiğini düşünüyorum. Umut ediyorum önümüzdeki toplantıda ben de Mersin Büyükşehir Meclisi’nde Meclis üyelerimizi ikna ederim ve daha rahat hizmet yapmamı sağlayacak, sıkıştığım noktada finansman kullanımımın önünü açacak yetki kullanımını, yani borçlanma yetkisini alma şansına sahip olabilirim” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA