23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Yenişehir Belediyesi 2 sanat galerisi birden açtı
   

Yenişehir Belediyesi ressam Ahmet Yeşil’in adını verdiği Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’ni Ahmet Yeşil’in 138’inci sergisi ile açtı. Ahmet Yeşil’in 72 eserinin yer aldığı ‘Yer, zaman ve mekân’ temalı resim sergisi ve sanat galerileri ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

 
   

Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan ve ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapabilecek standartlardaki sanat galerilerini hizmete açtı. Galerilerin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ressam Ahmet Yeşil’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Merze Yağcı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Sanat galerilerinin açılışında konuşan ve sanatla iç içe yaşayacaklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Biz ‘Yenişehir’i kültürün ve sanatın başkenti yapacağız’ dedik. Bunu daha başkan olarak seçilmeden önce söylemiştik. Belki bir bina eksik yapacağız ama Yenişehir’de yaşayan sanat aşığı insanların taleplerinin karşılık bulması için gerekli çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Şöyle bir avantajımız var. Geçmiş dönemlerde görev yapan belediye başkanlarımız altyapı hazırlamışlar. Bu alt yapıyı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi gerçekten de Türkiye’nin müstesna sanat merkezlerinden birisi. Geçmiş dönemlerde burası daha çok gösteri merkezi olarak kullanılıyordu. Şimdi burası aynı zamanda bir kültür ve sanat eğitim merkezi. Burada binin üzerinde her yaştan vatandaşımız eğitim alıyordu. Pandemi kısıtlamalar getirdi ama bunu da aşacağız. Bugün Mersinimizin yetiştirdiği büyük bir değer olan Sayın Ahmet Yeşil’in ismini verdiğimiz sanat galerisini açıyoruz. İki sanat galerisini birden açıyoruz. Ahmet Yeşil’i dünya tanıyor ama Mersin ve Türkiye yeteri kadar tanımıyor. Tanıtacağız, anlatacağız ve sanatla iç içe yaşayacağız. Bugün Yenişehir’de özel bir iş yaptığımızı düşünüyorum ama yeter mi yetmez. Sanata olan ilgi ve alakamızı arttıracağız” dedi.

Yeşil: Bence üç galeri birden kazandırıldı

Sanat galerilerinin profesyonelce hazırlandığını ve galerinin Mersin’in sanat yaşamına ve Mersin’de sanat toplumu oluşmasında katkı sunacağını vurgulayan ressam Ahmet Yeşil, “Bugün Mersin için çok önemli bir gün. Bu mekânlara adımın verilmesinden çok bu mekânların Mersin’e kazandırıldığı için çok mutlu ve heyecanlıyım. Yıllardır sanatçı toplumundan sanat toplumuna geçmek için neler yapılması gerektiğinden söz ederim. Şimdi Mersin’e ‘iki galeri kazandırıldı’ diyorlar ama bence üç galeri birden kazandırıldı. Hem Mersin’in ihtiyaçlarını hem de ülke boyutunda sanatçıların ve sanatseverlerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Ve çok profesyonelce hazırlanmış. Bu mekânların aynısı İstanbul’da ender görebilirsiniz. Emeği geçenler inanılmaz çaba sarf ettiler” dedi.

 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA