23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Milli atlet 10 günde koronavirüsü yendi, 2 aydır etkilerinden kurtulamadı
   

Büşra Yıldırım: Hastalığın etkisini spora dönünce fark ettim "Maskenin önemini anladım" "Olimpiyatlarda da hedefimiz final yarışmak ve madalya kazanmak"

 
   

Mersin'de çalışmalarına devam eden Atletizm Kadın Milli Takımı sporcusu Büşra Yıldırım, 10 günde atlattığı koronavirüsün etkilerinden 2 aydır kurtulamadı. Yıldırım, gençlere maske takıp, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Mersin'de çalışmalarını sürdüren Atletizm Kadın Milli Takımı sporcusu Büşra Yıldırım (24), 12 Aralık'ta koronavirüse yakalandı. Genç sporcu, 10 gün süren tedavinin ardından iyileşti. Atletizm Milli Takımı kampında çalışmalarını sürdüren Yıldırım, eski günlerine dönmeyi bekliyor. Yıldırım, hastalığının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen eski günlerindeki performansını yakalayamadı. Çalışmalarını doktor kontrolünde gerçekleştiren milli atlet, kısa mesafeli koşularda bile nabzı çok yükseldiğini ve nefes nefese kaldığını belirtti. Eski günlerine dönmeyi umut eden Yıldırım, gençlerin maske, mesafe ve hijyene önem vermesini istedi.


Spora ilkokul çağlarında başladığını belirten Yıldırım, "İlkokulda çok hareketliydim. Bunu fark eden beden eğitimi hocam beni spora yönlendirdi. Ailemin de desteği ile spora başladım. Başarılı bir sporcu oldum. Bunun üzerine Fenerbahçe, ENKA spor kulüpleri istedi. Ben ENKA'yı seçtim. 300 metre koştum. İlk yarışımda üçüncü oldum. Ama çok iyi bir yarış çıkardım. Balkan Şampiyonası'nda 400 metre engelde gençlerde rekor bana ait 59.80. 6 tane Balkan şampiyonluğum var. Dünya üçüncülüğüm var" ifadelerini kullandı.


"HASTALIĞIN ETKİSİNİ SPORA DÖNÜNCE FARK ETTİM"
Koronavirüs salgınında çok dikkat etmesine rağmen kendisine de hastalık bulaştığını dile getiren Yıldırım, "Hastalığın nereden bulaştığını fark edemedim. Cumartesi günü antrenman yaptım hiçbir şeyim yoktu. Bir gün sonra gece çok fazla eklem ağrım oluştu. Anneme seslendim. Taksi çağırdık, hastaneye gittik. Test yapıldı ve testim pozitif çıktı. Rahatsızlanan kardeşimi hastaneye götürdük, bir hafta sonra ben de hastalandım. Ben asla maskesiz dışarı çıkmayan, toplu taşıma araçlarına binmeyen, zorunlu olmadıkça dışarı adım atmayan biriydim. Annem de hastalandı maalesef. 10 gün evde kaldık. Nabzım sürekli 180'di. Kalp çarpıntım arttı. Süreci o şekilde geçirdik. Annem benden daha kötü atlatmıştı ama spora başlayınca hastalığın ne kadar ağır olduğunu fark ettim. Antrenman yaparken zorlanıyorum. Nabzım 200'e kadar çıkıyor, kalp çarpıntım artıyor. Çalışmalarımı doktor kontrolünde sürdürüyorum. Şu an daha hafif antrenman yapıyorum. Eski günlerime kavuşmayı iple çekiyorum" şeklinde konuştu.


"MASKENİN ÖNEMİNİ ANLADIM"
Gençlere maske takmaları yönünde uyarılarda bulunan Yıldırım, "Bu süreçte maskenin önemini bir kez daha anladım. Kesinlikle maskesiz çıkmasınlar. Bana bir şey olmaz demesinler. Hijyene, mesafeye dikkat etsinler. Ellerini yüzlerine vurmasınlar. Sık sık yıkasınlar" diye konuştu.


"OLİMPİYATLARDA DA HEDEFİMİZ FİNAL YARIŞMAK VE MADALYA KAZANMAK"
Hedefinin olimpiyat oyunlarında madalya almak olduğunu dile getiren Yıldırım şunları söyledi:
"Önümüzde İslami Dayanışma Oyunları var. Bu sene Türkiye'de Konya'da yapılacak. Şu an ona hazırlanıyorum. 4x400'de bu sefer birinciliğe oynayacağız. En büyük hedefim olimpiyat oyunları. 4x400'de olimpiyatlara gitme şansımız çok fazla. Şu an 17'nci sıradayız. 16'ncı sıraya yükselirsek olimpiyat kotası alacağız. İslam Oyunları aslında bu yönden de önemli. Orada derece aldığımız, kota aldığımız zaman direk olimpiyatlara gidiyoruz. Olimpiyatlarda da hedefimiz final yarışmak ve madalya kazanmak."

 

 

 

kaynak:dha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA