13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MERSİN SOKAK MÜZİSYENLERİNİN BELGESELİ YAPILDI
   

Fotoğraf sanatçısı ve Yönetmen Ali Osman Abalı, sokak sanatçılarının yaşadıkları zorlukları hazırladığı ‘Mersin Sokak Müzisyenleri’ belgeseli ile eğlenceli bir dille anlatmaya çalışıyor.

 
   

Sokak sanatçılarının yaşadıkları zorlukları eğlenceli bir dille anlatmak için yola çıkan fotoğraf sanatçısı Ali Osman Abalı’nın hazırladığı ‘Mersin Sokak Müzisyenleri’ belgeseli ile Türkiye’deki alternatif sanat anlayışının mozaik kenti olan Mersin’de kişileri görünür kılıyor. 20 dakikalık olan belgeselde Mersin sokaklarında müzik yapan sanatçıları bir araya getirdiğini belirten Abalı, “Amacım,belgesel ile Türkiye’deki alternatif sanat anlayışının mozaik kenti olan Mersin’de kişileri görünür kılmaktı. Çünkü Mersin kozmopolit bir yer. Kürt, Arap, Laz, Çerkes gibi çok halk var. Sokaklarda; Ermenice ve Arapça ezgiler duyabilirsiniz. Bunları görünür kılmak adına projeyi yaptık” diyor.

Ali Osman Abalı'nın yönetmenliğini yaptığı Mersin Sokak Müzisyenleri Belgeseli sokakta sanat yaparak kendini ifade etmek isteyen kültürlere kucak açıyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan  Abalı “20 dakikalık olan belgeselde, Kültür sanat bakımından Türkiye’nin mozaik kentlerinden biri olan Mersin, Kilikya döneminden bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Diller bakımından oldukça zengin olan kent, sokakta sanat yaparak kendini ifade etmek isteyen kültürlere kucak açıyor. Sokak müzisyenlerini konu aldığımız belgeselimiz kentimize ve sokak sanatçılarına bir de bizim penceremizden bakın demeye çalıştık”  dedi.

2017 yılında çekimlerine başlayıp 2018 yılında tamamlanan belgesel çeşitli özel gösterimlerde izleyici ile buluştu. Belgeselde yer alan grupların büyük bir çoğunluğunun pandemi ve başka sorunlar yüzünden sokakta müzik yapmayı bıraktığına dikkat çeken Abalı şöyle konuştu: “ Belgeselimizle müziğe ilgili gençlerin Mersin’de sokak müziği adına neler yapılmış geçmişte Mersin’de hangi müzik grupları varmış. Sokakta sanat yapma amaçları nelerdir, sokak sanatının zorluklarını ve keyifli yanlarını Mersin’in sembolik sokaklarında gerçekleştirdiğimiz performans çekimleriyle birleştirerek Mersin’in çok sesliliğini belge altında toparladık.”

 

 

kaynak:mersin imece haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA