23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Kılıçdaroğlu’ndan kentsel dönüşüm açıklaması
   

CHP lideri Kılıçdaroğlu, rantsız bir kent olmayacağını ancak temel sorunun, “Rantı kimin için kullanacağız?” olduğunu söyledi. “Rantı bir avuç kişi için mi yoksa rantı, o kentte yaşayan insanlar için mi kullanacağız?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Biz; planlamayla, kentsel dönüşümle ortaya çıkan rantın halk için, kentte yaşayanlar için kullanılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka/Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Temel Atma Töreni'nin ardından Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'nda konuştu.

“DÖNÜŞÜM SÜRECİ UZLAŞMA ESASLI OLMALI, YERİNDE VE ADİL GERÇEKLEŞMELİ”

İzmir'de kentsel dönüşümü gerçekleştirirken üç ilkeyi benimsediklerini ifade ederek, o ilkeleri şöyle sıraladı:

* Birincisi; dönüşüm sürecinin uzlaşma esaslı olması. Yani bu alanda yaşayanların bu dönüşüme onay vermesi.

* İkincisi; dönüşümün yerinde ve adil gerçekleştirilmesi. Yani dönüşüm alanında yalayanların yine o bölgede yaşama hakkının garanti altına alınması. Dönüşümün; insanları birbirinden koparmadan yaşamın içinde olması, kimseyi doğduğu yeri terk etmek zorunda bırakmaması ve kültürü koruması.

* Üçüncü ilkemiz ise; bu sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güvencesi altında sürdürülmesi.

“KENTLER BETON ORMANINA DÖNDÜ”

Soyer'in ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu ise, kentlerin bir ‘beton ormanına' dönüştüğünü söyledi ve bu durumdan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

“DEPREM, KENTSEL DÖNÜŞÜM KAVRAMINI ÖĞRENMEMİZE YOL AÇTI”

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu ancak yapılan binaların büyük bir kısmının depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, “O nedenle hepimizin kentsel dönüşüm diye bir kavramı öğrenmemize yol açtı. Ama kentsel dönüşüm nasıl bir dönüşüm? Beton ormanına dönük bir dönüşüm mü, yoksa hepimizin rahat yaşayabileceği kentler inşa etmek mi?” sorusunu sordu.

“RANTI YARATAN TEMEL UNSUR PLANLAMADIR”

Her kentin kendi rantını yarattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Rantsız bir kent olmaz. Rantı yaratan temel unsur da planlamadır. Soru şu: Rantı kimin için kullanacağız? Rantı bir avuç kişi için mi yoksa rantı, o kentte yaşayan insanlar için mi kullanacağız? Biz; planlamayla, kentsel dönüşümle ortaya çıkan rantın halk için, kentte yaşayanlar için kullanılmasını istiyoruz” dedi.

“KENTLER DOĞAYLA BARIŞIK OLMALI”

Kılıçdaroğlu, kentte sadece insanların değil, diğer canlıların da yaşadığına dikkat çekerek, “Onların da o kentte olma hakları var. Ağaçların, kuşların, bunların da olma hakkı var. Yaşanabilir kentsel dönüşüm öngörülürken doğayla barışık bir kentin olmasına da hepimizin özen göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİRLER, ENGELLİLER İÇİN DE YAŞANBİLİR OLMALI”

Kılıçdaroğlu, kentlerin, engelli vatandaşlar için de yaşanabilir olması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA