13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Nazmi Akdağ yazdı: Çalmıyor ama çalışıyor
   

“…Yurt dışından alınan kredilerin geçerlilik kazanması için Cumhurbaşkanının onayı gerekmekte, ancak diğer CHP Belediyelere karşı takındığı tavrı Mersin Belediyesine de takınan Cumhurbaşkanı aylardır anlaşmayı imzalamıyor. İller Bankası Mersin Büyükşehir belediyesinin istemiş olduğu teminat mektubunu bir türlü vermiyor. Hem de diğer bankaların aldığı komisyonun iki katı komisyon talep ettiği halde..”

 
   

CHP’nin 11 Büyükşehir Belediyesini kazanmasıyla ülkede birçok şey değişti.

 

Daha önce “Çalıyor, ama çalışıyor” deniliyordu.

CHP’li Belediye Başkanlarının 2 yıllık çalışmaları sonunda halk yapılan hizmetleri görünce

“Çalmıyor, ama çalışıyor” deniliyor.

*

CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesinden biri de Mersin Büyükşehir Belediyesi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalmadan çalıştığına Meclis toplantısında tanık olduk.

Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantsından bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Başkan Vahap Seçer göreve geldiğinde yaklaşık 3 milyar borç devralmıştı.

Görev yaptığı 2 yıl içinde hizmetlerde aksama olmadığı halde 2 milyon 700 bin liralık borç ödenmiş.

Başkan Seçer, geçmiş yılların borcunu öderken yatırımlarını artırarak sürdürmüş.

Kendisinden önceki Başkan döneminde hazırlanan 2019 yılı yatırım programında 376 milyon ödenek ayrılırken Başkan Seçer, 2020 yılında bunu 492 milyon liraya, 2021 yılın da ise 666 milyon liraya çıkarmıştır.

Yatırım rakamları artarken proje sayısında da artış sağlanmıştır.

Bir taraftan salgın hastalık nedeniyle sosyal projelere öncelik verilirken diğer taraftan yatırım projelerinden de önemli artışlar sağlanmıştır.

Başkan Vahap Seçer zor koşullarda da olsa hizmet etmek için var gücüyle çalışırken Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakının engellemesiyle karşılaşmıştır.

Belediye Meclisinin engellerini aştığı zamanda Ankara’nın engeline takılmakta.

Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden kaynaklanan ulaşım hizmet zorluklarını yenmek için çevre dostu yeni otobüsler almak için harekete geçen Başkan Seçer, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından  7 milyon Euro’su hibe olmak koşuluyla 22 milyon Euro kredi buldu.

Başkan Seçer  bu krediyle 120 civarında çevre dostu otobüs alacakları belirterek “Halkımızın ulaşım sorununu çözerken çevreye de zarar vermeyecektik” dedi.

Yurt dışından alınan kredilerin geçerlilik kazanması için Cumhurbaşkanının onayı gerekmekte, ancak diğer CHP Belediyelere karşı takındığı tavrı Mersin Belediyesine de takınan Cumhurbaşkanı aylardır anlaşmayı imzalamıyor.

Yine buna benzer bir olay da İller Bankasında yaşanmakta.

İller Bankası Mersin Büyükşehir belediyesinin istemiş olduğu teminat mektubunu bir türlü vermiyor. Hem de diğer bankaların aldığı komisyonun iki katı komisyon talep ettiği halde.

Gerek Cumhurbaşkanı, gerekse İller Bankası Mersin Belediyesinin taleplerini engellemekle CHP’ye zarar vermiyorlar.

Mersin halkının hizmet almasını engelliyorlar.

Mersin halkını cezalandırmak AKP’ye bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir.

*

Kazanmak deyince AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz TBBM kürsüsünden

“Bağırta, bağırta Akdeniz Belediyesini aldık, kanırta, kanırta Büyükşehri de alacağız” demiş.

Bu Milletvekili Hanım, Mersin’i hiç tanımamış.

Tanıması da mümkün değil kendisi Ankara’da avukatlık yaparken sadece Mut doğumlu olduğu için aday gösterilmiştir.

Mersin halkı ilk seçimde kanırta kanırta değil de sandığa giderek oylarıyla sizleri siyasi mevta yapacaktır.

Daha sonra yapılacak yerel seçimlerde ise Millet ittifakı Mersin’in tamamına hakim olacaktır.

Mersin halkı şunu çok iyi gördü CHP’li Belediye Başkanları, “Çalmıyor ama çalışıyor.”

 

 

NAZMİ AKDAĞ...  Mersin Yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA