13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı
   

İçişleri Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde 81 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadelede Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlıklarında videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

 
   

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemek için çok ciddi mücadele edildiğini vurgulayarak; "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın öncülüğünde hazırlanan ve Bakanlığımızın da dahil olduğu 75 maddelik 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı çerçevesinde yapılan tüm çalışmalar sonucunda 2020 yılına oranla kadın cinayetlerinde yüzde 21 azalma sağlandı. 6284 sayılı Kanun kapsamında 2021 yılı ilk 3 ayda 55 bin 231 olay meydana gelmiş ve bir önceki yılın aynı dönemine göre olaylarda yüzde 8'lik bir düşüş elde edilmiştir. 2021 yılı ilk 3 ayda 18 bin 37 şiddet mağduruna 17 bin 121 koruyucu tedbir, şiddet uygulayan 53 bin 447 kişiye yönelik 159 bin 9 önleyici tedbir kararı verilmiştir." dedi.

Konuşmasının devamında Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) da değinen Sn. Soylu, "2018'den bugüne kadar 1 milyon 966 bin 675 kişi tarafından indirilen ve 109 bin 563 kadının ihbarda bulunduğu KADES uygulamamızla 56 bin 788 asıllı ihbara müdahale edildi. KADES hedefimiz 1 milyondu, bunu geçtik ve neredeyse ikiye katladık. Şimdi 2 milyondayız. Arkadaşlarımıza geçen gün 5 milyon hedefini koyduk. Yani 5 milyon kadınımızın cep telefonunda bu uygulama olsun istiyoruz." diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ise; “ Kadına verdiğimiz her desteği aynı zamanda aileye ve geleceğimize verdiğimiz bir destek olarak görüyoruz. Bu desteğimizde karşımıza çıkan engellerden birisi kadına yönelik şiddettir. Şiddet sadece kadının özgüvenini, itibarını, emeğinin değerini etkileyen bir faktör değil aynı zamanda aile birliğimizi, bütünlüğümüzü de zedeleyen bir faktör olmuştur. Toplumun tüm kesimini ilgilendiren şiddetle mücadelemizde iş birliğimizin ve dayanışmamızın güçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Bu anlamda son iki senedir çok büyük bir ivme kazandık. Her yıl gerçekleştirdiğimiz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantılarımızın sistematik hale gelmesi çok önemlidir.”dedi.  

Programa daha sonra ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadelede İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ ile Vali Ali İhsan Su başkanlığında devam edildi.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme Komisyonu” üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantı ayrıca ilçe düzeyinde de kaymakamlar başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Elektronik kelepçe uygulanmasının il bazında değerlendirilmesi, KADES uygulamasının yaygınlaştırılması ve Aile içi ve Kadına Karşı Şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formunun uygulanmasına yönelik sunumların yapıldığı toplantıda, ayrıca ilimiz genelinde 01.01.2020 - 31.03.2020 tarihleri arasında yürütülen, Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Mevcut duruma ilişkin analizlerin yapıldığı toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans vurgusu yapıldı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA