23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersinlilerin Atatürk Parkıyla ilgili endişeleri bilirkişi raporuna da yansıdı
   

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin (MIP) mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarına karşı açılan davanın bilirkişi raporu Mersin 2. idare Mahkemesi’ne sunuldu.

 
   

Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, şehircilik ve planlama esasları ilkeleri ile kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Raporu baromuzun, kurumların, çevre örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve Mersin halkının haftalardır verdiği mücadeleyi destekler nitelikte olması açısından çok önemli buluyorum. Mersin adına, mücadelemiz adına umut oldu. Projenin bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

“LİMAN-KENT İLİŞKİSİ GÖZETİLEREK DEĞERLENDİRİLMELİ”

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesinde karşı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu davaya, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile birlikte müdahil olan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu değerlendirdi. Bilirkişi raporunda kent adına umut verici karar alındığına vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz “Raporda genişleme projesinin imar planına aykırı olduğu, trafik yoğunluğuna ve kaza riskine sebebiyet vereceği, Mersin Limanı’nın kapasite artırımında, söz konusu alanın yoğunluğu ve çevre olanakları gözetilerek plan kararı üretilmesinin şehircilik ilkeleri ve kamu yararı açısından daha olumlu bir yaklaşım olacağı savunulmuştur. Raporda ayrıca, rıhtım dolgusunun Atatürk Parkı ve deniz ilişkisini görsel olarak kısıtlayacağı, Atatürk Parkı’nın yanı sıra Millet Bahçesi 2. etap olarak değerlendirilen ve uygulanan rekreasyon alanının kamusal kullanımı, silueti ve kent- deniz ilişkisinin kamu yararına aykırı olarak kısıtlanacağı; limanın genişleme ve kapasite artırımına yönelik taleplerin özel yararlardan daha çok, üst ölçekli plan kararları çerçevesinde geliştirilen ve liman-kent ilişkisine ilişkin şehircilik ilkeleri doğrultusunda kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiği belirtilmiştir.

“RAPORA GÖRE PROJE BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMELİ”

Söz konusu raporu; baromuzun, kurumların, çevre örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve Mersin halkının haftalardır verdiği mücadeleyi destekler nitelikte olması açısından çok önemli buluyorum. Bilirkişiler, bu projenin kentin geleceğinden bir parça koparacağını bilimsel bir şekilde ortaya koymuştur. Bilirkişi bu proje yapılamaz dedi ancak henüz mahkeme kararı beklenmeden projenin temel atma töreni yapıldı. Zamanında, ‘Yarın denizi dolduracak, doğal yaşamı yok edecekler. Peki yargı size ‘dur’ dediği zaman nasıl geriye çevireceksiniz bu durumu? En azından yargı sürecinin beklenmesi gerekiyor’ demiştik. Bilirkişi raporuna göre, projenin bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir. Bu rapor, Mersin adına, mücadelemiz adına umut oldu. Davayı açan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA