13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

TÜRK ÜNİVERSİTELİ KADINLAR DERNEĞİ MERSİN ŞUBE BAŞKANI AV. ŞERİFE ARICI YILDIZ: KADIN CİNAYETİLERİNDE KAMUSAL SORUMLULUK VARDIR!
   

Geçtiğimiz iki gün içinde peşpeşe gerçekleşen kadın cinayetleri bizleri bir kez daha, ülkemizde kadınların can güvenliğinin kalmadığı gerçeği ile yüzleştirdi,

 
   

Mersin”de Raziye Oskay (24) İstanbul”da Dilara Yıldız (29) yaşında eski nişanlıları olan erkekler tarafından kamusal alanda ateşli silahla vurularak yaşamdan koparıldılar.


Çoğu kadın cinayetinde olduğu gibi uzun süredir cinayet faillerinin saldırı ve tehditleri altında her gün ölüyor, hayatta kalmak için bir hukuk mücadelesi veriyorlardı.

Defalarca şikayetçi olmalarına, uzaklaştırma kararı almalarına rağmen devlet onları koruyamadı. Çok acı ki  Dilara bir avukat, Raziye ise bir hukuk bürosu çalışanı olmasına rağmen hukukun güvencesinden faydalanamadı.


Raziye sokak ortasında, Dilara ise bir restoranda polislerin gözü önünde öldürüldü.
Acımızı isyana dönüştüren ise, bu kadınların son erkek şiddeti kurbanı olmayacağı endişemiz.

Henüz geride bıraktığımız 2021 yılı içerisinde 367 kadın öldürüldü,

Çünkü yazık ki  ülkemizde kadınlar yaşam hakkının dokunulmazlığının, ne eşitliğin anayasal güvencesinden yararlandırılmıyor.
Çünkü erkek egemen yapı, evde,okulda,işte,ekonomide, siyasette kadına ayrımcılıkta bulunuyor.
Çünkü medya ve her türlü iletişim araçları ile kadına şiddet normalleştiriliyor ve sıradanlaştırılıyor.
Çünkü yönetenler kadın cinayetlerini görmezden geliyor ve bu olgu ile gerçek ve samimi bir mücadele yürütmüyor.
Çünkü kamusal olarak şiddete uğruyandan çok şiddet uygulayan korunuyor.
Çünkü ülkede bireysel silahlanma serbestisi ve kolaylığı var.
Çünkü eğitimde laiklikten uzaklaşıldı ve zaten çok yetersiz düzeyde olan toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci hızla yok ediliyor
Çünkü kadının yaşam hakkı başta olmak üzere insan haklarını korumakla yükümlü olan devlet, bu yükümlülükleri netleştirerek devlet başta olmak üzere tüm kişi ve kurumlara şiddet ve ayrımcılıkla mücadele zorunluluğu getiren İstanbul Sözleşmesinden çekildi. 

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık açısından gelinen nokta, kadın haklarını ilk tanıyan ve uygulayan ülkelerden biri olarak ülkemize hiç yakışmıyor.

Bu tablodan herkes payına düşen sorumluluğu ayırd edip kadına yönelik şiddetle kamusal ve toplumsal topyekün bir mücadele başlatmalıdır.


Bireysel silahlanmanın önüne geçilmeli, kadına yönelik şiddet  suçlarının kapsamı genişletilmeli, cezalandırma  amasız fakatsız olmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci acilen yaygın eğitim proğramlarıyla geliştirilmelidir.


Şiddete kör bakan,sessiz kalan, onaylayan herkes kadın cinayetlerinin suç ortağıdır.
Bu insanlık suçuna ortak olmamak adına tüm kişi ve kurumları  kadın cinayetlerinin durması için kamusal sorumluluğuna sahip çıkmaya çağırıyoruz!

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA