13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MESKİ’nin Atıksu Arıtma Tesislerinde Arıtılan Sular 7/24 İzleniyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 11’e çıkardı. Bu sayede tesislerde arıtılan su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak 7/24 izleniyor.

 
   

MESKİ, sürekli atıksu izleme sistemi sayısını artırdı

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2012/24 sayılı genelgeye göre, debisi 10 bin metreküp/gün ve üzerinde olan atıksu arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonları kurulması zorunlu bulunuyordu. 16 Temmuz 2019 tarih ve 30833 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) Tebliği ile bu debi limiti 5 bin metreküp/gün’e düşürüldü. Ekolojik dengenin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atan MESKİ Genel Müdürlüğü, mevcutta 5 adet olan “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını; bu yeni tebliğ uyarınca “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Temini ve Bakımlarının Yaptırılması İşi” kapsamında 3 milyon 69 bin lira tutarındaki yatırımla 6 adet daha artırarak toplam 11’e çıkardı.

 

MESKİ atıksu arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlar güvenle denize giriyor

 

Mersin genelinde MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı noktalarda faaliyet gösteren atıksu arıtma tesisleri ile gerek direkt gerekse dolaylı yollarla toplanan atıksular arıtılmaya devam ediyor. Vatandaşların her noktadan gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, tesislerden deşarj edilen çıkış sularını hem tesis bünyesindeki atıksu analiz laboratuvarında hem de Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarında analiz ediyor. Kurulan bu sistemler ile arıtılmış su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SAİS üzerinden online olarak 7/24 sürekli izleniyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA