13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Yoksullukla mücadele derneğine üye olan sendikacıların işe iade talebine ret
   

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesine üye Yusuf Kaya ve Muhbet Taş’ın işe dönüş talepleri, yardımlaşma derneğine üye oldukları ve örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle OHAL Komisyonu tarafından reddedildi.

 
   

Beş buçuk yıl önce kamu görevinden ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesine üye olan Yusuf Kaya ve Muhbet Taş’ın işe dönüş talepleri belediye başkanları, bürokratlar ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin içinde faaliyet yürüttüğü NAR-DER yardımlaşma derneğine üye oldukları gerekçesiyle OHAL komisyonu tarafından reddedildi.

 

“HAKLARINDA HERHANGİ BİR ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA YOK”

 

AKP hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu çalışanının çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden ihraç ettiğini söyleyen BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan, “KHK’lar ile binlerce kamu emekçisi hiçbir gerekçe gösterilmeden işinden ihraç edilerek adeta açlığa mahkum edildi. Bu ihraçlardan içinde şube eski Başkanımız Yusuf Kaya ile eski Şube Sekreterimiz Muhbet Taş’ın da bulunduğu toplamda 5 arkadaşımız 677 sayılı KHK ile ihraç edilmişti. 5 arkadaşımızdan Yusuf Kaya ile Muhbet Taş’ın  OHAL inceleme Komisyonuna yapmış olduğu itiraz 4 yıl 8 ay sonra karara bağlanmış ve hukuksuzluk devam etmiştir. Haklarında herhangi bir adli ve idari soruşturma olmayan Şube yöneticilerimizin sendikal eylem ve etkinlikleri “yasa dışı” ilan edilerek yasa dışı örgütlerle irtibatlandırılıp bir gerekçe yaratılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.

 

 

 

“DERNEK KAMU KURUMLARI İLE ORTAK PROJELER YAPMIŞ”

 

Üyelere verilen ret gerekçeleri arasında Mersin’de kurulan yardım derneğine üye olmaları da olduğunu söyleyen Doğan,  “Yoksullukla Mücadele Ve Sürdürülebilir Kalkınma” (NAR-DER) derneğinin kurucu üyesi olmak gibi akla ziyan gerekçeler gösterilmiştir. Kurulan bu dernek ildeki dernekler masasınca sürekli denetlenmiş kamu kurumları ile ortak projeler yapmış suç sayılacak bir durum tespit edilmemiştir. Ne yazık ki ödüllendirilmesi gereken bir girişim yoksullukla mücadele suç olarak komisyon kararında yer almıştır” dedi.

 

 

“AMAÇ KAMUDAN MUHALİFLERİ UZAKLAŞTIRMAK”

 

İhraç edilmeden önce Mersin Vergi Dairesi Başkanlığında çalışan Yusuf Kaya, yasa dışı hiçbir örgütle irtibatlarının olmadığını ve bu konuda herhangi bir soruşturmaya uğramadığını belirtti.

Çalıştığı kurumun merkeze aslı olmayan yazılar gönderdiğini söyleyen Kaya, “Çalıştığım kurumun idaresi merkeze bizim PKK’nin düzenlemiş olduğu eylemlere öncülük ettiğimizi belirtmişler. İdarenin dosyasında böyle bir bilgi varsa derhal hakkımızda suç duyurusunda bulunmak zorunda.

Amaçları kamudan bizi tasfiye edip tek tip iktidar yanlısı kadrolar yerleştirip, yetiştirmektir. Biz muhalifleri kamudan uzaklaştırmaktır” dedi.

Ayrıca işe dönüş talebinin red sebeplerinden birinin de daha önce Mersin’de kurulan NAR-DER yardım derneğinde kurucu üyesi olması olduğunu belirten Kaya, “Bu derneğe o dönem belediye başkanları, başkan yardımcıları, şairler, yazarlar, sendika başkanları, eski baro başkanı da üyeydi. O dernek binlerce yoksula hizmet etti. Derneğin suç işlediğine dair bir dava henüz açılmamıştır.

Sadece OHAL kararnamesi ile kapatılmıştır. Bir suç ve isnat yoktur dernek adına. Beş buçuk yıldır KHK’lılar açlığa mahkum ediliyor, birçok haktan yararlanamıyor, sadece sendikal faaliyetler yüzünden. Bizi terör örgütüne üyelikle suçlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA