13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Bütün kadınlar için yola çıktım”
   

CHP’nin 2. Sıra Mersin Milletvekili adayı olan Gülcan Kış, partililerle ilk buluşmasında kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine dikkat çekti. 1999 yılında Hizbullah tarafından katledilen feminist aktivist Konca Kuriş’i de anan Kış, “Konca Kuriş’in katledildiği bu şehirde, kadın milletvekili adayı olarak üstlendiğim sorumluluğun ne kadar ağır ve biz kadınlar açısından ne kadar değerli olduğunu biliyorum” dedi.

 
   

CHP Mersin İl Başkanlığı, 28.Dönem Mersin Milletvekili adaylarını “Başlıyoruz” adlı bir etkinlikle kamuoyuyla buluşturdu.

Etkinlikte, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür’ün ardından 13 milletvekili adayı kürsüye gelerek birer konuşma yaptı.

CHP’nin aday listesinde ikinci sırada yer alan ve CHP’nin çeyrek asır sonra Mersin’den çıkaracağı ilk kadın milletvekili olması beklenen Gülcan Kış konuşmasına, “Dünyanın neresinde bir kadın kendisi için ayağa kalkarsa, aslında bütün kadınlar için ayağa kalkmış olur” sözleriyle başladı.

Kış, “Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan Müfide İlhan’ın memleketinde, önce kendisi için, sonra bütün kadınlar için ayağa kalkan, kadınların eşitlik mücadelesine ömrünü adayan ve bu yolda genç yaşta ölümü göze alan Konca Kuriş’in katledildiği bu şehirde, kadın milletvekili adayı olarak üstlendiğim sorumluluğun ne kadar ağır ve biz kadınlar açısından ne kadar değerli olduğunu biliyorum.

 

Kendim için değil aslında bütün kadınlar için yola çıktığımın bilincindeyim. Başta İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden hayata geçirilmesi ve 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasanın etkin uygulanması olmak üzere, kadınların yaşamsal taleplerinin takipçisi, neferi olacağıma söz veriyorum” dedi.

“ATATÜRK SAYESİNDE BURADAYIZ”

 

Gazi Mustafa Kemal’in önderlik ettiği cumhuriyetin esasında bir kadın devrimi olduğuna vurgu yapan Kış, “Cumhuriyet sayesinde okudum, inşaat mühendisi oldum,  cumhuriyet sayesinde belediye meclisi üyesi oldum, halkımız takdir ederse, 1 ay sonra da milletvekili olarak huzurunuzda olacağım.

Atatürk’ün ve cumhuriyetin biz kadınlara sağladığı bu haklar sayesinde bugün burada erkek yoldaşlarımızla omuz omuza, yan yanayız.

Partimizin çeyrek asır sonra Mersin’den çıkaracağı ilk kadın milletvekili olmanın heyecanını da yaşıyorum.

Bu mücadeleye bugüne kadar destek veren, emek veren, kadının siyasette görünür olması mücadelesini diri tutan kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Beni bu kutsal görevle onurlandıran başta Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine, il, ilçe  örgütlerime hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA