13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP`Lİ BAŞARIR VE ADEM İLE BİRLİKTE MECLİS`TE AÇIKLAMA YAPAN NİĞDELİ DEPREMZEDE: İLGİLENMEDİLER, KAPIMIZI ÇALMADILAR, HALİMİZİ SORMADILAR… ZOR DURUMDAYIZ. BİZİ İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR”
   

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ve birlikte 6 Şubat depremlerinden etkilenen Niğde`den gelen vatandaşlarla birlikte TBMM`de açıklama yaptı. Niğdeli depremzede; “6 Şubat`tan 21 Şubat`a kadar bizi kimse insan yerine koymadı. İlgilenmediler, kapımızı çalmadılar, halimizi sormadılar…

 
   

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ve birlikte 6 Şubat depremlerinden etkilenen Niğde`den gelen vatandaşlarla birlikte TBMM`de açıklama yaptı. Niğdeli depremzede; “6 Şubat`tan 21 Şubat`a kadar bizi kimse insan yerine koymadı. İlgilenmediler, kapımızı çalmadılar, halimizi sormadılar… Şu anda da verilen sözler tutulmadı. Evet kira yardımını alıyoruz. Ama onun dışında yapılması gereken hak sahipliği evlerinden hiç ses yok. Bir yılda bir çivi bile çakılmadı. Belediye Başkanı ile görüşme talep ediyoruz, bizimle görüşmüyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanı`na rica ediyorum. Niğdeli depremzedeleri görsün. Zor durumdayız. Bizi insan yerine koymuyorlar. Bütün partilere duyuruda bulunuyoruz: AK Parti milletvekillerine de MHP milletvekillerine de yaptığımız her toplantıda duyuruda bulunuyoruz. Kesinlikle bizimle irtibata geçmediler, görüşmüyorlar, insan yerine koymuyorlar. Biz derdimize çare arıyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de; CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem ile birlikte açıklama yaptı.

Başarır, “6 Şubat Salı günü depremin yıldönümü. Büyük acılar yaşadık. CHP; Genel Başkanımız, belediye başkanlarımız, 130 milletvekili; Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya… Deprem bölgesinde olacağız. Ama bir şeyi ortaya koymak istiyoruz. Deprem, bu saydığımız iller dışında; başka illere de büyük hasarlar verdi. Bunlardan birisi de Niğde`ydi. Niğde`de, 28 tane ağır hasar alan bina vardı. Belediye ve iktidar söz vermişti. 28 tane evi yapacaktı. Niye bugün vatandaşlarımız buraya geldi? Niğde`deki 28 tane binayı bile yapmaktan aciz, insanları sokakta bırakan bir iktidar var… Sorunların hiçbiri çözülmedi. Bu kış günü, insanlar sokakta. Biz Salı günü depremin en ağır yaşandığı bölgede 130 milletvekili olacağız. Ama çevre illerde, Niğde gibi illerde; zarar gören, sokakta kalan, hala evleri yapılmayan yurttaşlarımızı da unutmadık” dedi ve sözü Erhan Adem`e bıraktı.

Erhan Adem, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Evet büyük iller, depremi çok ağır yaşayan iller haricinde; Niğde de depremi şiddetli şekilde hisseden iki mahallemiz oldu. Bu mahalleler afet kapsamı içine alındı. 28 bina, bağımsız 300 bölüm, daire ve işyeri ağır hasarlı ilan edildi. Ve orada sözler verildi, merkezi hükümet tarafından: Evlerin yapılacağı, konutları ailelere teslim edileceği, kira yardımı yapılacağı şekilde…

Ancak buradaki vatandaşlarımız kiraya çıkmalarına rağmen hem kira yardımlarını tam olarak alamadılar, hala içlerinde yıkılan evlerinin kredisini ödeyenler var. Hem kira ödeyip, hem ailesini geçindirip, hem de işsiz olanlar var. Zorlanmaktadır. Biz merkezi hükümetten, Niğde Belediye Başkanı`nın verdiği sözlerin bir an önce tutulmasını istiyoruz.”

Niğdeli bir depremzede ise şunları söyledi:

“6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremi, Niğde`de en ağır şekilde yaşayan insanlardan bir tanesiyim. 6 Şubat`tan 21 Şubat`a kadar bizi kimse insan yerine koymadı. İlgilenmediler, kapımızı çalmadılar, halimizi sormadılar. Bu tarihten sonra bir kere halimiz soruldu. Şu anda da verilen sözler tutulmadı. Evet kira yardımını alıyoruz. Ama onun dışında yapılması gereken hak sahipliği evlerinden hiç ses yok. Bir yılda bir çivi bile çakılmadı. Belediye Başkanı ile görüşme talep ediyoruz, bizimle görüşmüyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanı`na rica ediyorum. Niğdeli depremzedeleri görsün. Küslerle barış sağlayacağım diye açıklama yapıyor, Niğdeli depremzedelerle de barış sağlamaya gelsinler. Biz zor durumdayız. Bizi insan yerine koymuyorlar. Bütün partilere duyuruda bulunuyoruz: AK Parti milletvekillerine de MHP milletvekillerine de yaptığımız her toplantıda duyuruda bulunuyoruz. Kesinlikle bizimle irtibata geçmediler, görüşmüyorlar, insan yerine koymuyorlar. Biz derdimize çare arıyoruz.

Depremden sonra eşyalarımızı taşıyan insanlar, eşyalarımızı çaldı. 24 Şubat`tan bu yana emniyete verdiğimiz dilekçelere bir cevap dahi alamadık. Sayın İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı`na da sesleniyorum: Eşyası çalınan insanların derdine de bir çözüm bulun.

Depremzedeler perişan halde. Biz evlerimizi istiyoruz. Kanunlarımızın bize verdiği hakları istiyoruz. Çaresiziz. Özellikle de Sayın Cumhurbaşkanı`na tekrar sesleniyorum. Niğdeli depremzedeleri gelip bir görsün. Niğdeli depremzedeler için ne yapılmış? Biz depremden sora bir tas çorba görmedik, Niğde Belediyesi`nden. Bunun yanı sıra, fakir fukara fonuna gönderdiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız; Hatay ve Adıyaman`dan gelen depremzedelere yardım ediyoruz diyerek geri çevrildi.

Yine diyorum, herhangi bir siyaset gütmüyoruz. İki seçili milletvekilimizi de bir kere depremzedelerin yanında görmedik. Biz Sayın Cumali İnce`yi de Sayın Uzkurt`u da yanımızda istiyoruz. Gelsinler, depremzedelere Niğde`de destek versinler.

Adam yemiyoruz. İhtiyacımız var. İnanın çok zor durumdayız. Ama bizimle ilgilenen kimse yok. Kime sesleniyorsak kapıları kapatıyorlar. Bir yerlere saklanıyorlar, bizi görmezden geliyorlar. Buraya da derdimize çare bulmak için geldik. Biz AK Parti ve MHP milletvekillerine de seslendik. Her nedense bizi yok saydıkları için CHP milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Bize destek verdiler, konuşmamızı sağladılar. Diliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı bu konuşmadan sonra Niğdeli depremzedelere de bir el atar. Çaresiziz.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA