13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

"En İyi İletişim Kuracağım Kesim, Esnaf Olacak"
   

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, göreve seçilmesi durumunda biri Mezitli’de, biri Akdeniz’de 2 yeni küçük sanayi sitesi projesini hayata geçireceklerini, başta oto galericiler, mobilyacılar, matbaacılar ve çiçekçiler olmak üzere, talep eden esnaf kesimleri için e

 
   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, pazartesi mesaisine esnaf ziyaretleriyle başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Taşımacılık Kooperatifi'ni ziyaret eden Vahap Seçer, kooperatif başkanı Ayhan Topçu, kooperatif yöneticileri ve minibüsçü esnafı ile birlikte şehir içi ulaşımda yaşanan sorunları görüştü. Seçer, şehir içi ulaşımla ilgili projelerinin hazır olduğunu, bunları önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edeceklerini söyledi.

Vahap Seçer daha sonra Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret etti. Ziyarette ESOB  yönetim kurulu üyeleriyle birliğe bağlı çok sayıda odanın başkanı da bulundu.

Vahap Seçer'e, adaylık sürecinde başarılar dileyen ESOB Başkanı Talat Dinçer, Seçer'den, belediye meclisi üyesi aday listelerinde daha çok esnafın yer alması için destek istedi. Dinçer ayrıca, belediye bünyesinde bir esnaf masası kurulması talebini de dile getirdi.

'HERKESLE RAHAT İLETİŞİM KURARIM'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, hayatının her döneminde esnafla iç içe olduğunu söyledi.

Seçer, "Esnaflığa 5 yaşında Tarsus'ta kunduracı çırağı olarak başladım. Daha sonra soğuk demirci çıraklığı, marangozluk yaptım. Ticaretle uğraşan babamın yanında çalışırken de, üniversiteden sonra kendi şirketimi kurduğumda da esnafla iç içe oldum. Göreve geldiğimde en iyi iletişim kuracağım kesim esnaf olacak. En zenginden en fakire kadar Mersin'de herkesle rahat iletişim kurarım" dedi.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN DERSİMİ İYİ ÇALIŞTIM'

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 2 yıldır çalıştığını ifade eden Vahap Seçer, "Dersimi iyi çalıştım. Belediye başkanı olduğumda alışma sürecine ihtiyacım olmayacak. Birkaç ay içinde 10 yıllık belediye başkanı gibi olurum diye düşünüyorum. Bu süre içinde esnafla ilgili çalışma da yaptım. Her esnaf odasına gittik. Gittiğimiz yerlerde esnafın sorunlarıyla ilgili notlarımızı aldık. Projelerimizi oluştururken bu notları dikkat aldık. ESOB Başkanımızın dile getirdiği Esnaf Masası bizim de gündemimizde olan bir vaattir ve bu olacak. Ben belediye başkanı olduğumda Esnaf Masası kurulacak ve o masasının başında duracak kişiyi ESOB ile birlikte belirleyeceğiz. O koltuklar boş oturulacak, sonra belediye kesesinden geziye gidip caka satılacak koltuklar değil. Eğer gerçekten bana katkı sağlıyorsa, danışabiliyorsam danışmanlar o koltuklarda oturacak. Belediye meclisi üyeliğinde de çeşitli meslek gruplarına kontenjan ayıracağım" diye konuştu.

MEZİTLİ VE AKDENİZ'E YENİ SANAYİ SİTELERİ

Mersin'de esnafın en önemli sıkıntılarının başında küçük sanayi sitelerinin yetersizliğinin geldiğini belirten Vahap Seçer, "Mevcut küçük sanayi siteleri yetersiz. Mersin'in sanayi siteleri içinde 5 bin işyerine ihtiyacı var. İlk etapta Mezitli'de bin, Akdeniz'de bin işyeri olan siteler yapacağız. Bu sanayi sitelerini altyapısıyla, teknolojik altyapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, içinde bankasıyla, ara eleman ihtiyacını karşılayacak okuluyla, her şeyiyle hazır hale getirilip esnafımızın kullanımına sunulacak" dedi.

'BİRİKMİŞ SORUNLAR DOĞRU YÖNTEMLE ÇÖZÜLÜR'

Esnafla buluşmalarında oto galericilerin, çiçekçilerin, matbaacıların, mobilyacıların esnaf ihtisas bölgeleri istediklerini belirten Vahap Seçer, talep eden esnaf kesimleri için esnaf ihtisas bölgeleri kuracaklarını, aynı işi yapan esnafın bu bölgelerde kümeleşmesinin hem esnafa, hem tüketiciye kolaylık sağlayacağını söyledi.

Vahap Seçer, "Bunlar yapılabilecek şeyler. Bugüne kadar yapılamamasının sebebi Mersin'in imar planlarının olmaması. Bunlar birikmiş sorunlar. Ben bu sorunlardan dolayı önceki belediye başkanlarını ya da mevcut belediye başkanını acımasızca eleştiremem. Bu sorunları doğru yöntemlerle çözebiliriz" dedi.

'AVM'LERE KOLAY RUHSAT VEREN BAŞKAN OLMAM'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, şehir merkezindeki Zafer Çarşısı, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve Çamlıbel'in yeniden canlandırılması için projeler hazırladıklarını da ifade etti.

Vahap Seçer, "Ben AVM'lere kolayca ruhsat veren belediye başkanı olmayacağım. Esnafa sekte vuran uygulamaların karşısında olacağım. Ama bir adam gelip Mersin'e yatırım yapacağım derse de gider o adamı havaalanında karşılarım" diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA