13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’de Gözler PM’de
   

Cumhuriyet Halk Partisi, aday belirleme sürecine son noktayı koymaya hazırlanıyor. Bugün toplanacak Parti Meclisi’nde, İstanbul, Ankara ve İzmir’de kritik ilçeler oylanacak.

 
   

CHP, 31 Mart seçimleri için bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında aday belirleme sürecini tamamlamayı hedefliyor. CHP bugünkü toplantıda İstanbul’un 5, İzmir’in 2 ve Ankara’nın 9 ilçesi ile bazı il belediyelerinin bugün belirlenmesinin ardından geri kalan ve üzerinde herhangi bir tartışma olmayan belediye başkan adaylarının açıklanması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetki alması bekleniyor.

CHP’de bugün gerçekleştirilecek kritik PM toplantısıyla birlikte aday belirleme sürecinde son noktanın konulması amaçlanıyor. CHP bugüne kadar yedi farklı grupta 17’si büyükşehir, 35’i il olmak üzere toplam 836 adayını açıklarken, işbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan belediyeler dışında bugün 100’ün üzerinde adayın da açıklanarak, aday belirleme sürecinin tamamlanması amaçlanıyor.
27 Ocak’taki PM toplantısında geri çekilen İstanbul’un Şişli ve Silivri ilçeleri ile İzmir’in Buca ve Bayraklı ilçelerinin adayları bugünkü toplantıda belirlenecek. Ayrıca İstanbul’un Beyoğlu, Küçükçekmece ve Maltepe adayları da bugün ilan edilecek. Bugünkü sekizinci grup adayların belirleneceği PM’de son toplantıda düşen Muğla Bodrum adayı da tekrar ele alınacak.
CHP’nin 27 Ocak’ta gerçekleştirilen PM toplantısında Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı için yapılan oylamada salt çoğunluk tartışması yaşanmıştı. 60 kişinin katıldığı toplantıda kabul kararının salt çoğunluk olan 31 oyla alınması gerekirken, Kadıköy için yapılan oylamada Odabaşı 29 ret, 1 çekimser ve 30 oyla kabul edilmişti. Bu kapsamda yapılan değerlendirmelerde Kadıköy adayının bugünkü PM’de tekrar oylanacağı ifade ediliyor. Öte yandan hakkındaki taciz iddialarına ilişkin sosyal medyadan belgeler yayınlanan ve bu belgelerin sahte olduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat’ın da durumunun PM’de görüşüleceği belirtildi.

Etimesgut CHP’de kaldı

CHP ile İYİ Parti arasında önceki güne kadar devam eden görüşmelerde Ankara’da işbirliği kapsamının genişlemesi yönünde bir karar çıktı. Etimesgut konusunda yaşanan görüş ayrılıkları uzlaşı zeminini tıkarken, bu konuda iki partinin de karar vermesiyle birlikte sorun çözüldü. Bu kapsamda Etimesgut’ta CHP’nin aday çıkarması, İYİ Parti’nin de CHP’nin adayına destek vermesi konusunda uzlaşıya varıldı.

CHP ile İYİ Parti arasında Ankara’nın 25 ilçesinden yalnızca 8 ilçede işbirliği yapılması yönünde bir karar bulunurken, Etimesgut’un kimde kalacağı konusunda yaşanan görüş ayrılıkları uzlaşmanın zemininin dar tutulmasına neden oluyordu. Etimesgut’un CHP’ye bırakılmasıyla birlikte Ankara’da sağlanan uzlaşının kapsamı 8 ilçeden 19 ilçeye yükseldi.

Kılıçdaroğlu yetki alacak

PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geri kalan ve tartışmalı olmayan belediye başkanı adaylarını doğrudan kendisinin belirlemesi için yetki alması bekleniyor. Böylece CHP’nin aday belirleme sürecinin bugün tamamlanması amaçlanıyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA