13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Cavidan Demirağ Anılarından; "Merhum Erdal İnönü’yü Anarken"
   

"Geçmiş Zaman Olur ki" yazısı CHP 27. ve 29. Dönem PM üyesi, başarılı iş insanı Cavidan Demirağ anılarından

 
   

"Geçmiş Zaman Olur ki" deriz bazen dünleri anarken... Aslında geçen sadece zaman oluyor anılar taptaze kalırken. Özellikle de iz bırakıyor, bugünümüzü besliyor ise. 

İşte öyle bir "Geçmiş Zaman Olur ki" yazısı CHP 27. ve 29. Dönem PM üyesi, başarılı iş insanı Cavidan Demirağ anılarından:
"Merhum Erdal İnönü'yü Anarken" 

"Merhum Erdal İnönü'yü anarken;

Yıl 📆:
1999 mevsimlerden sonbahar.

Yer🏠: 
İstanbul İTÜ Maçka Kampüsü Konferans Salonu.

CHP Çalıştayının Adı📋✏: 
21.YÜZYILDA SİYASETTE KADIN

Çalıştay Katılımcıları:
Bendenizin de  içinde olduğu 29.dön. CHP PM ve MYK üyeleri, CHP Genel başkanımız sayın Altan Öymen,
Avrupa ülkelerinden gelen Sosyalist Enternasyonel üyesi Partilerin Kadın yöneticileri, kadın Mvekilleri ve kadın bakanları... 

Onur konuğu:
SHP Onursal Başkanı merhum Sayın Erdal İnönü.

O gün CHP açısından ve biz kadın siyasetçiler açısından tarihi bir gündü.

Neden mi?
Açılış konuşmasını yapan merhum Erdal İnönü davetimize icabet etmişti ve konuşmasında Siyasette Kadının önemini derin derin anlatmıştı.
Hatırlanacağı üzere Türkiye'de ilk Erdal İnönü SHP'de %25 cinsiyet kotasını uygulamıştı. 
Avrupalı kadın siyasetçiler ve bizler hayranlıkla dinlemiştik ve Chp'nde iyi şeyler olacağı umudumuz artmıştı.
Devamında Konuk Bakan ve MV kadınlar ülkelerinde siyasette kadın oranını nasıl %40, %50 ve daha yukarılara çıkardıklarını teker teker kürsüye çıkarak anlatmışlardı.O günlerde Chp'nde cinsiyet kotası %25'di. Fakat şimdi %33'de de olduğu gibi sadece yönetim kademelerinde uygulanıyordu. Bizler bunun değişmesini istiyorduk..
Dönemin Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman bizler adına çok anlamlı ve önemli bir konuşma yapmıştı. Ki bu gün hala aktif şekilde siyasette ve PM üyesi olarak görev yapmakta, kadının siyasetteki yeri adına önemli mücadeleler vermekte olduğunu da belirtmek isterim. 
Konuşmaların ardından gün boyunca süren çalıştayda farklı AB ülkelerinden gelen kadın siyasetçileri dinledik. İngiltere yaşadığı sıralarda İngiltere İşçi Parti sinin aktif üyesi olan Genel Sekreter yardımcısı Şule Bucak organizasyonda özellikle Sosyalist Enternasyonel üyesi partilerin güçlü  kadın siyasetçilerin davet ve ağırlanmasında çok büyük katkı sunmuştu. Kahve molalarında her biri ile tek tek tanıştık, sorular sorarak sohbet ettik. Gerçekten umudum artmıştı. Siyasette kadının yeri ve önemi çalıştayda net bir şekilde ortaya konmuştu. Mücadele alanlarımız, mücadele yöntemlerimiz ve Kadının elinin değeceği siyasetin ülkeyi nereden alıp nereye getireceği aslında o kadar açıktı ki... Tıpkı bu gün gibi. 
Üzerinden tam 20 yıl geçti. 2000 den 2019 lara geldik, hala umut besliyorum... Çünkü kadının gücünü ve kadın mücadelesinin önemini çok daha iyi biliyorum. 
Evet, son seçimlerde bu konuda mücadelenin ne kadar eksik kaldığını üzülerek izledim, yaşadım, gördüm. Ancak birikimlerimiz, deneyimlerimiz, iz bırakan siyasetçilerimiz, tarihsel sürecimiz, kadınlarımızın daha kararlı ve istekli duruşları umudumu besliyor. Ve ben biliyorum ki bu onurlu mücadele giderek büyüyen kararlılık ile, geçmişten gelen tecrübelerimiz ile bir gün mutlaka değişimi ve dönüşümü sağlayacak. Bu birikimimiz, bu deneyimimiz var. 
Bu duygu ve düşüncelerimi paylaşarak güzel insan merhum Erdal İnönü Onursal başkanımı saygıyla, özlemle, rahmetle anıyorum.

#HerşeyÇokGüzelOlacak inancımla..

#CavidanDemirağ
#CHP 27 ve 29.dön #PM Üyesi"

Dip Not: (Soldan sağa konuşmacılar)
Dönemin AGIT Başkanı Helle Degn, SHP Onursal Başkanı Erdal İnönü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman, PM üyesi Cavidan Demirağ, Kadın Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, PASOK üyesi Anna Karamanou.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA