13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

CHP’li Başarır: Toplanan Deprem Vergileri Nerede
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: “ Deprem Vergisi Adı Altında Topladığınız 70 Milyar 895 Milyon Tl Nerede?

 
   
CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır. 21 yıldır toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığını sordu. CHP’li Başarır, “İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor” dedi. CHP’li Başarır konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Yaşadığımız o acı 17 Ağustos 1999 depreminin ardından bir defaya mahsus denilerek alınmaya başlanan ancak daha sonra 2002 yılında kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden 70 milyar 895 milyon TL para toplandı. Haklı olarak hepimiz soruyoruz: Bu toplanan paralar nerede? Nereye kullanıldı? 21 yıldır cep telefonundan tutun internet hizmeti faturalarına kadar deprem vergisi alınmakta. Toplanan bu paralar amacına uygun olarak neden kullanılmıyor? Bu paralar dolaylı yollardan birilerine mi aktarılıyor? Tüm vatandaşlarımızın bunu bilmeye hakkı var. İktidardan birilerinin çıkıp bu konuda millete hesap vermesi gerekir. İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor. Tüm dünyada depremler oluyor. Yakın zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde 6.5 şiddetinden fazla 20 deprem gerçekleşti. Bu 20 depremde toplan 13 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde ise aynı şiddette bir deprem olduğunda ölüm sayısı çok ürkütücü. Sadece 24 Ocak’taki Elazığ depreminde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. An itibarıyla İzmir depreminde ne yazık ki 85 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Mevcut iktidarın gelişi güzel para toplamak için ortaya çıkardığı imar barışının zararlarını yaşadığımız İzmir depreminde gördük. Yüzbinlerce insan İzmir’de imar barışından faydalanarak ruhsat aldı. Kaç binanın sağlamlığı denetlendi? Deprem kader değildir. Depremle mücadele konusunda ciddi eksiklikler var. Deprem felaketi olmadan önce koruyucu tedbirleri alınması gerekir. Depremde ölüm gerçekleşiyorsa tedbirlerde eksiklik var demektir. Denetimlerin artırılması ve denetimi yapacak Jeofizik ve diğer mühendislere acil kadro yaratılması ve rant anlayışından uzak bilimsel veriler ışığında düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir.”  
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA