13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Zeytinyağı fiyatları yükselecek
   

Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, yağlık zeytinlerin elenmeden bile geçmeden kilosu 4 liraya alıcı bulduğunu, bunun da zeytin yağı fiyatlarına yansıyacağına dikkat çekti

 
   

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminin yüzde 13’ünün gerçekleştiği Mersin'in Mut ilçesinde yağlık zeytinin hiç elenmeden kilo başı 4 liradan alıcı bulması, zeytin yağı fiyatlarından artış sinyali anlamına geldiği bildirildi. Egede zeytin rekoltesinin düşük seyretmesinin fiyatlara yansıdığına dikkat çeken Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, yağlık zeytinin elenmeden 4 liradan alıcı bulmasının zeytinyağı fiyalarının tavan yapmasına sebep olacağını söyledi. Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminin yüzde 13’ünün gerçekleştiği Mersin'in Mut ilçesinde fırsatçı tüccarların, fabrikalardan tonlarca sızma zeytinyağını 1518 liradan alarak depoladığı ileri sürüldü. Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, tüccarlara fırsat vermemeleri konusunda üreticiyi uyardı.

Bu yıl zeytin hasadına erken başlandığını belirten Başkan Kar, "Zeytin, yağlanmadan satışlar başladı. Yağlık zeytinlerin üretiminin az olması ve fiyatların 15 ila 18 liradan 25 ila 30 lira arasında yükselmesi ileri tarihlerde daha da artmasına sebep olacaktır. Bu yıl zeytin kaliteli. Egede zeytin azlığının ilçemizde yetişen ürüne olan ilgiyi arttırdı. Zeytin fiyatlarının düşük ve zeytinyağı çıkarılacak zeytinlerin ise 4 liradan satışı yapılması sebebiyle ilçemizdeki üreticilerimiz, genelde zeytinyağı çıkarmayı tercih etmeyip zeytin olarak satış yaptılar. Bundan dolayı da ilçemizde yağ rekoltesi oldukça düşük. Önümüzdeki günlerde zeytinyağı fiyatlarının 30 liranın üzerine çıkması sözkonusu olacaktır” dedi.

kaynak:mersin haber

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA