22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Yaşam nöbeti
   

Orman Bölge Müdürlüğü ‘gençleştirme’ adı altında ağaç kesimine devam edince köy muhtarları ve bir grup çevreci ormanda nöbet eylemi düzenledi. Yurttaşlar kesime karşı bugün de ormanda olacak.

 
   

Mersin şehir merkezinin akciğeri olarak nitelenen Emirler köyündeki ormanlık alanda “gençleştirme” projesi kapsamında ağaç kesimleri sürüyor. Mersin Orman Müdürlüğü yeni ağaçlar dikileceği gerekçesiyle büyük bir yamacı tamamen tıraşladı. Kesilen ağaçların çok büyük kısmının genç ağaçlar olduğu çıplak gözle bile seçilebiliyor.  Emirler, İnsu, Kocahamzalı ve Çavak köyleri sakinleri ise kesilen ağaçların en yaşlısının 25 yaşında olduğunu, tıraşlanan bölgelerin heyelan riski taşıdığını belirterek kesime karşı çıkıyor.

Nöbet eylemine devam edecekler

Emirler Muhtarı Rüştü İkiz, “Orman Müdürlüğü bu kesimi bir an durdurmalı. Köylülerimiz tepkili” dedi. İnsu Muhtarı Saadettin Kök de, “Kesime karşı her gün bu ormanda olacağız. Burası bizimdir, bizim kalacak” ifadelerini kullandı. Ormandaki oturma eylemi sabah saatlerinde başladı ve öğleden sonra sona erdi. Emirler ormanında ağaç kesim işini üstlenen müteahhit, oturma eylemi nedeniyle kesime ara verdiği, yöre köylülerinin pazartesi sabahından itibaren ormanda nöbet eylemine devam edeceği öğrenildi. 

 

 

kaynak:güney gazatesi

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA