22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Yenişehir Belediyesi önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapacak
   

Leonardo da Vinci’ye Saygı sergisi 11 Haziran’da açılıyor Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını buluşturan Leonardo da Vinci’ye Saygı sergisine ev sahipliği yapacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamları arasında gösterilen Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide 42 tablo ve 4 heykel sergilenecek. Sergide aynı zamanda önemli isimlerin katılacağı söyleyişi ve paneller de düzenlenecek.

 
   

Mersin’e iki yeni sanat galerisi kazandıran Yenişehir Belediyesi, adını sanat galerilerinden birine verdiği ressam Ahmet Yeşil'in 'Yer Zaman ve Mekan'  sergisi ile 65 sanatçının katıldığı ‘Frekans A’ ve 22 sanatçının katıldığı ‘Kırılgan İmge’ sergilerini binlerce sanatseverle buluşturmuştu. Yenişehir Belediyesi, Haziran ayında da önemli bir sergiyi Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

2019 yılında, Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500. Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye’den bir grup sanatçı ve yazar,  Leonardo da Vinci’nin yaşadığı Amboise’e gitmiş, büyük ressamın yaşadığı yerleri gezmiş, eserlerini incelemiş ve Türkiye’ye döndüklerinde yapılan bu yolculuğun etkilerinden arta kalan duygulanımlarından yola çıkarak çalışmalar yapmışlardı. Bu kapsamda üretilen 42 tablo ve 4 heykel olmak üzere toplamda 46 eser, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Sergi 11 Haziran’da kapılarını açıyor

Bedri Baykam, Devrim Erbil, Ergin İnan, Mercan Dede, Onay Akbaş, Cem Sağabil, Yalçın Gökçebağ, Fevzi Karakoç, Barış Sarıbaş, Burçin Erdi, Tülin Onat, Bahar Oganer gibi sanatçıların eserlerinin yer alacağı sergi kapsamında gazeteciler, tarihçiler ve yazarların bulunduğu söyleşi ve paneller de pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenecek.

11 Haziran’da kapılarını sanatseverlere açacak olan ve 30 Eylül’e kadar gezilebilecek sergi, sanatçı Onay Akbaş’ın fikrinden yola çıkılarak olgunlaştırıldı. Projenin yapımcılığını ise Emre Sefer, küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu, yönetmenliğini Durmuş Akbulut, kreatif direktörlüğünü de Sonat Alkan üstleniyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA