22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Yenişehir Belediyesi robotik kodlama takımından büyük başarı
   

Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle düzenlenen FIRST LEGO League Explore Programı 7. Sezon Çevrimiçi Festivallerinde The Lego Of King Yenişehir robotik kodlama takımı ‘Kaşifler Bir Arada Ödülü’ kazandı. Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan festivalde ödül alan minikler mutluluklarını Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile paylaştı.

 
   

2020-2021 sezon teması “PLAYMAKERS: Oyun Kurucular” olan programda minik bilim kahramanı çocuklar, farklı alanlarda hangi aktiviteler yapabileceklerini, oyunlar ile aktivitelerin daha eğlenceli ve herkes için erişilebilir olmasını nasıl sağlayacaklarını keşfederek, çözüm önerileri tasarladılar. Kısa süre önce Yenişehir Belediyesi Akademi’de kurulan robotik kodlama atölyesinde eğitim alan The Lego Of King Yenişehir robotik kodlama takımı pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen festivale katıldı.  Herkes için erişilebilir ve eğlenceli bir oyun alanı tasarlayan minikler ‘Kaşifler Bir Arada Ödülü’nün sahibi oldu.

Başkan Özyiğit “Çocuklarımızla gurur duyuyoruz.”

The Lego Of King Yenişehir robotik kodlama takımının tasarımını hayata geçirmek istediklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. The Lego Of King Yenişehir robotik kodlama takımımızın büyük bir başarıya imza atarak, 300 takım arasında böyle bir ödüle layık görülmesi bizim için çok büyük bir mutluluk. Bugün çocuklarımızı ağırladık, hepsi pırıl pırıl ve çok heyecanlı, aldıkları sonuçtan da çok mutlular. Hayal dünyalarını ve kurgularını legolarla tasarladılar ve yaşama yansıttılar. Onların bu tasarımını belki de kullanabiliriz. Bu konuda çalışacağız.” dedi.

“Bu çocuklar geleceğin bilim insanları olacak.”

Türkiye’de bir ilke imza atarak, Erken Çocukluk Eğitimi Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen ve proje ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak çocuğumuz daha doğmadan anne- baba eğitiminden başlayıp, onun arkasından hemen 0-3 yaş Erken Çocukluk Eğitimi ki bu anne babayı eğitimiz bir süreç. Onun dışında Bebek Kütüphanesi, 0-6 yaş Gelişimsel Değerlendirme Uygulamaları ve kısa sürede hayata geçireceğimiz 3-6 Beceri Temelli Eğitim Merkezi ile çocuklarımıza destek veriyoruz. Bu projeyi Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirmemiz ve şuanda da ülke gündemine mal etmiş olmamız çok kıymetli bir iş. Yenişehir’de yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını belki 15-20 sene sonra göreceğiz. Ayrıca bu proje ile ilgili uluslararası bir toplantıya davet edilmemiz bizim onur madalyamız. Böyle bir konuda yol gösterici olma özelliğini taşımamız çok kıymetli. Çocuklarımızı doğru eğitmeliyiz. ‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganımızın çok büyük bir karşılığı var. Anne ve baba iyi bir eğitmen olursa çocuk da iyi bir birey olur. Dolayısıyla bu yolu yürümeye devam edeceğiz.  Kurduğumuz Bebek Kütüphanesinde çocukların yaş guruplarına kitaplar veriyoruz.  Ekonomik seviyesi düşük bir bölgede yaşayan çocuklarımızın 15 milyon, orta seviyede yaşayan çocuklarımızın 30 milyon ve varsıl bir ailenin çocuğunun ise 45 milyon seviyesinde kelime kullandığı bilim insanları tarafından değerlendiriliyor. Bizim amacımız aradaki o makası kapatmak, herkesin 45 milyon kelime ortalamasını yakalamasını sağlamak.  Ben inanıyorum ki o çocuklar yaşamında daha başarılı olacak. Bu çocuklarımız da takip edeceğiz ve onlar çok özel yerlerde olacaklar ve bu çocuklar geleceğin bilim insanları olacak.” ifadelerini kullandı.

FIRST LEGO League Explore hakkında

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST LEGO League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. 2021 yılında 100’ü aşkın ülkede 163 binden fazla çocuğu STEM çalışmalarıyla buluşturan FIRST LEGO League Explore, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA