22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Mersin Kentsel Açık Ve Yeşil Alanlar Stratejik Eylem Planı Hazırlanıyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda Mersin Kentsel Açık ve Yeşil Alanlar Stratejik Eylem Planı hazırlanması için sözleşme imzalandı. Plan ile Mersin’in kentsel yeşil alan gelişim ve işletme stratejilerinin geliştirilmesi, geleceğe yönelik olarak gerçekleştirilebilecek eylemlerin tarif edilmesi, imar planları ve ulaşım ana planı ile ilişkili olarak kısa, orta ve uzun vadeli strateji ve eylem planlarının hazırlanması amaçlanıyor.

 
   

Büyükşehir, daha yeşil ve düzenli bir kent yaratmak için çalışıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kent peyzajına verdiği önemle Mersin’in iklim değişikliğine uygun, ekolojik sistemleri gözeten bir görünüme kavuşturulması için çalışmalar sürüyor. Mersin Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında yerel yaban hayatının önemli olduğu, doğal su döngüsünün korunması, sürdürülmesi gerektiği ve bu amaçla doğal drenaj desenini oluşturan derelerin ve kuru derelerin korunması, kentsel açık alan sistemi dahilinde mavi ağ olarak değerlendirilmeleri gerektiği ilke olarak benimsendi. Bu amaçla kentsel açık alanlarda ve parklarda kullanıma uygun yerel bitki listesi oluşturmak, açık alanlar bitki rölövesi çıkartmak, mavi-yeşil koridor stratejileri üretmek çalışmanın amaçları arasında yer alıyor.

 

Plan ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin parkların üretim ve bakım süreçlerinde koordine olmalarının sağlanması, yüksek sulama ve bakım giderlerinin azaltılması, doğal süreçler ve yerel ekosistemle daha uyumlu bir yeşil alan yapısı üretilmesi hedefleniyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA