22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NA MERSİN’DE YOĞUN İLGİ
   

Tarsus Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı Anton Pavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile Mersin izleyicisiyle buluştu.

 
   
Yenişehir Belediyesi’nin konuğu olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun tiyatroseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar’ın yaptığı oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldı. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen Çehov Vodvil oyunuyla izleyicinin karşısına çıkan Tarsus Şehir Tiyatrosu Mersin izleyicisinden tam not aldı. 
 
 Seyirci olarak katılım sağlayan Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen,  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’a kazandırdığı kültürel ve sanatsal çalışmalardan ve tiyatro sanatına olan katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalar ve sahnelediği oyunlarla Türkiye’de dikkat çekici bir gelişim gösterdiğini ifade eden Tarsus Şehir Tiyatrosu Müdürü Nihat Çapar;” biz burada başarılı oyunlar yazmanın ve sahnelemenin yanı sıra tiyatro sanatına gönül vermiş gençlerimizin gelişimlerini sağlayacak ortamlar da yaratıyoruz. Bu ortamlarda gençlerimizin tiyatro sanatını icra etmek için aradığı eğitimleri de ücretsiz olarak veriyoruz. Bu hedefle Tarsus Şehir Tiyatrosu’nu kurduk. Kendi yazıp oynadığımız oyunları sahnelediğimiz ve turneler de düzenlediğimiz çalışmaların yanı sıra Türkiye’de tiyatro sanatının gelişimine yönelik çalışmalarımız da mevcut. Burada tiyatro sanatının gelişimine yönelik yaptığımız destek çalışmalarından biri de Türkiye’nin her yerinden tiyatroları Tarsus’ta konuk olarak ağırlamak ve oyunların şehrimizde sahnelenmesini sağlamaktır. Bu vesileyle hem ülkemizdeki tiyatroların gelişimine destek oluyoruz hem de Tarsus halkının farklı oyunlar izlemesini sağlıyoruz. Tiyatro sanatının gelişimine yönelik çalışmalarımız kapsamında uluslararası tiyatro festivallerine katılım başvuruları yaparak yakın zamanda Tarsus adının uluslararası platformlarla anılmasını da sağlamayı hedefliyoruz. Kültür ve sanata yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olan Başkanımız Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a tiyatro sanatına yönelik desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca bugün burada oyunumuza yoğun ilgi gösteren Mersin halkına ve bizi konuk olarak ağırlayan Yenişehir Belediyesi ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA