22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

BOZDOĞAN ; ’’ YEDİ DÜVELİ DİZE GETİRDİK, ATİYEYİ GETİREMEDİK ’
   

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yaptıkları 30 Ağustos konserinde sahne alan şarkıcı Atiye’nin, Kuvva-i Milliye Destanını seslendirmek için hazırlık yapan Turhan Alıcı ve grubunun sahne almasını engellemesine tepki gösterdi. Konunun hem Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem Tarsus Belediyesi hem de CHP İl Başkanlığı tarafından soruşturulması gerektiğine değinen Bozdoğan, “Böyle geride kalacak, unutulacak bir olay değil. Kol kırılıp yen içinde kalacak bir olay da değil. Yedi düveli dize getirdik ama Atiye’yi dize getiremedik” dedi.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Belediyesi ile düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlileri kapsamında Tarsus’ta Turhan Alıcı ve arkadaşları sahne alarak Kuvva-i Milliye Destanını seslendirecek, 1 saatlik bu programın ardından şarkıcı Atiye sahne alacaktı.

Ancak o akşam Turhan Alıcı ve grubu sahne alamadı, Kuvva-i Milliye Destanı seslendirilemedi. Bunun nedeni şarkıcı Atiye’nin “Benden önce alt grup çıkarsa ben sahneye çıkmam” demesi ve organizasyon yetkililerinin Turhan Alıcı konserini iptal etmesiydi.

Konu Tarsus Belediye Meclisinin toplantısında gündeme geldi. Meclis üyesi Nükhet Koç’un konuyu sorması üzerine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,  “Üç gün önce hem kurtuluşun , hem de laik modern Türkiye’nin önünü açan emperyalist işgalci güçlere karşı kazandığımız Büyük Taarruz ’un 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yılını kutladık. Biz kazandık, onlar yenildi. Neden şimdi boyun eğmek. 30 Ağustos’u biz kanla kazandık. Lafla satamayız. Bu zaferlerin önemini idrak etmemiz gereken zamanlardayız. Sahip çıkacağımız zaferler aslında geleceğimizin de zaferleri. Meclis üyemizin dediği gibi çok çirkin bir olay oldu. Kurtuluş Savaşı destanı Tarsus’ta maalesef ama maalesef gerçekten kimden kaynaklandığını bilmediğim şu anda da soruşturmanın devam ettiği ama mutlaka kimden kaynaklandıysa il başkan yardımcısıysa il başkan yardımcısı, Büyükşehirden görevliyse Büyükşehirden, Tarsus Belediyesinden görevliyse Tarsus Belediyesinden, hatasını kabul eder. Atatürk’ün kurduğu bir partiye Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan da bizim yapacağımız bu iç soruşturmadır. Soruşturmanın sonunda da gereği mutlaka yapılacaktır. Bundan tüm Tarsus’un ama tüm Tarsus’un bilgisi olsun ve bu konuda da söz veriyorum. Böyle geride kalacak, unutulacak bir olay değil. Kol kırılıp yen içinde kalacak bir olay da değil. Biz Tarsus halkına karşı şeffafız dedik. Netiz dedik orda polemiklere girmedik, doğru olanı yaptık ve doğru olanı yaptığımızda da sadece üzüldüğüm tek olay Kurtuluş Savaşı destanında geçen çok önemli bir sözdü. Yedi düveli dize getirdik ama Atiye’yi dize getiremedik” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA