22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Büyükşehir’den Yeni Eğitim Döneminde Ebeveynlere Öneriler
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte ebeveynlere destek sürecini başlattı. Öğrencilere rehberlik ve psikolojik destek hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görevli rehber öğretmenler, çocukların yüz yüze eğitime geçişte oryantasyon sürecini daha kolay ve rahat geçirebilmeleri için ebeveynlere önerilerde bulundu.

 
   

Maske kullanımının gerekliliği anlatılmalı ve teşvik edilmeli”

 

Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görevli Rehber Öğretmen Canan Serin, bireysel alışkanlıkların yanında kurumsal alışkanlıkların da değiştiği pandemi sürecinde okula yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon sürecinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Çocukların oryantasyon sürecini daha rahat ve kolay geçirebilmeleri açısından ebeveynlere önemli görevler düştüğünü dile getiren Serin, “Covid-19 pandemisi tüm dünya insanlığının sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şartlarda özveri, dikkat ve dayanışma ile çocuklarımızın okula dönmesini güvenli bir şekilde sağlamalı ve süreci doğru yöneterek verimli bir dönem geçirmeleri adına gayret göstermeliyiz. Bazı veliler okulların açılması taraftarıyken bazı velilerimiz bu durumu sakıncalı olarak görüyor olsa da 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlandı.  Özellikle okula ilk kez başlayan öğrencilerimiz eğer daha önce maske kullanmadıysa, kısa zamanlı olmak kaydıyla maske kullanımına alıştırılmaları gerekmektedir. Maske kullanımının gerekliliği anlatılmalı ve teşvik edilmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla okulda öğretmenlerini ve okul çalışanlarını maskeli gördüğünde çocuklar tedirgin olmasın, korkmasın” diye konuştu.

 

“Süreci iyi yönetmek adına uzmanlardan da destek alabilirsiniz”

 

Serin, uzun süre devam eden online eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçişte ailelerin rolünün çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

 

“Onlara yaşadıkları kaygıyı yansıtmamaları, sabırlı, anlayışlı olmaları ve bununla beraber çocuklara süreçle alakalı net, açıklayıcı bilgiler vermeleri okula uyumlarının daha hızlı ve pozitif şekilde olmasına yardımcı olabilir. Okuldan eve döndüklerinde okullarının nasıl geçtiğinin sorulması, bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarının öğrenilmesi, onlarla sohbet edilmesi, okul ve öğretmenlerle iletişimde kalınması da süreç için çok önemlidir. Kesinlikle duyguları nedeniyle onları eleştirmeyin, suçlamayın ve başka çocuklarla kıyaslama yapmayın. Unutmamalıdır ki aile içi yaşanan problemler, boşanma, taşınma, ani kayıplar, kardeş kıskançlığı,  arkadaşlarla olan ilişkiler, okul içi olan ilişkiler, ders başarı düzeyi okul uyumunu zorlaştıracak sorunların başında gelmektedir. Ara sınıflarımızda da pandemiyle birlikte eğitime ara verildi ve beraberinde hibrit eğitim modeli ile devam eden öğrencilerimizde uyum problemi, uyku düzensizliği, dikkat bozuklukları oluştu ve dolayısıyla eğitimde verim alınamadı. Bu noktada çocuklar çok uzun süre eğitim ve öz disiplin gelişimlerinden mahrum kaldıkları için, çocuklarımızın dikkat süreleri göz önüne alınarak çalışma programları da ona göre düzenlenmelidir. Tabi süreci iyi yönetmek adına uzmanlardan da destek alabilirsiniz.”

 

Yeni dönemde öğrencilere yardımcı olmak için hazırız”

 

Yeni eğitim-öğretim döneminde Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin tüm imkanlarıyla destek sunmaya hazır olduğunu kaydeden Serin, “Tüm yaş gruplarında isteyen her öğrenci bu hizmetten faydalanabilir. Bu yeni dönemde de başta öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Bizler de yeni dönemde öğrencilere yardımcı olmak için burada hazırız” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA