22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

“Kaçırılan vergiyle 15 bin öğrenciye yurt yapılırdı”
   

AKP iktidarından aldığı sayısız ihale ile gündeme gelen ve şehir hastaneleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesini inşa eden Rönesans Holding’in, bir yandan kamunun parasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı inşa ederken diğer yandan vergi cennetine 210 milyon dolar aktardığı ortaya çıktı. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

 
   

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “Covar Trading Ltd. ve Rönesans Holding’le bağlantılı firmaların yüz milyonlarca dolar bağış yaptığı ancak bu bağışları kimlere yaptığı bilinmemektedir. Normalde yapılan hayır işleri ve bağışlar kamuoyuna örnek olması için duyurulurken bu bağışlar neden gizli tutulmuştur? Yoksa bu bağışlar çok önemli bir siyasetçi ve ailesine mi yapılmıştır?” diye sordu.

Antmen, Pandora Papers belgelerine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ve Şehir Hastaneleri’nin beşinin yapan Rönesans Holding’in kamu projelerinden elde ettiği kârların bir kısmını vergiden kaçınmak için Virjin Adaları’na aktardığı ortaya çıktığını ifade ederek “Belgelerde Rönesans Holding’in sahibi Erman Ilıcak’ın annesi Ayşe Ilıcak’ın, Alcogal firması aracılığıyla Dolmine International Ltd. ve Covar Trading Ltd. adlı iki şirket kurduğu görülmüştür.

Belgeler içinde bulunan Covar Trading Ltd.’nin hesaplarını yöneten İsviçreli Kendris Ltd. firmasının 30 Haziran 2017’de hazırlanan raporuna göre, Covar Trading Ltd.’nin hesaplarına 2015 yılında 105 milyon 524 bin ABD dolarının girdiği görülmektedir. Aynı yıl 105 milyon 484 bin doların ‘bağış’ adı altında şirket hesabından çıktığı ancak bu bağışın nereye gittiği ise bilinmemektedir” dedi.

 

Ayşe Ilıcak’ın vergi cennetine aktardığı 210,7 milyon doların yüzde 40’lık gelir vergisi ödenmiş olsaydı, hazinenin kasasına yaklaşık 750 milyon Türk Lirası gireceğini söyleyen Antmen “Bu para ile 25 adet 40 derslikli ilkokul veya 8 adet 150 yataklı hastane ya da 15 bin öğrenciye yurt yapılabilir veya 115 bin öğretmene bir aylık maaş ödenebilmektedir” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA