22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Fidanları toprakla buluşturan çocuklar, can suyunu suluklarıyla verdi
   

Mersinin Erdemli ilçesinde bin adet fidanı toprakla buluşturan çocuklardan bazıları ilk can suyunu da suluklarıyla vererek örnek oldu.

 
   

Mavi ile yeşilin buluştuğu Erdemli merkezinde, daha da yeşil hale gelmesi için ilçe belediyesi, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Daha Yeşil Bir Erdemli İçin Kaldırımları Ağaçlandırıyoruz” projesi kapsamında bin adet fidan dikimi yapıldı. Etkinlik kapsamında Alata Mahallesinde, kreşten liseye kadar her yaştan 300 öğrenci, öğretmenleri eşliğine, Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler koordinesinde belirlenen noktalara fidan dikti. Öğrencilerden bazıları diktikleri fidanlara can suyunu suluklarından verdi. Fidan dikimine katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Murat Başer de çocuklara eşlik ederek hep bir ağızdan orman şarkısı söyledi.


Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Erdemli için mavi ile yeşilin buluştuğu kent adını koydular, malumunuz. Gerçekten Erdemlimiz, bu dünyanın en güzel kentlerden bir tanesi adeta. Bu dünyada cenneti yaşadığımız bir kent Erdemli. Bu kentin güzelliklerini daha da mükemmel kılmak adına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, TEMA Vakfımız ve basın mensuplarımız ile birlikte kentimizin güzelliklerine güzellik katmaya gayret ediyoruz, kentimizin sokaklarını ağaçlarla donatıyoruz. Erdemlimizin daha da güzel olması adına, daha da yeşil kalması adına bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün bin tane ağacımızı toprakla buluşturduk” dedi. Gelecek nesillere temiz bir Erdemli bırakmak için fidan diktiklerini ve mutlu olduklarını aktaran öğrenciler, bugünü hiç unutmayacaklarını ifade etti. Öte yandan ikramlarda bulunulan çocuklar, fidan dikimi sonrasında parkta güneşin tadını çıkarıp oyunlar oynadı.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA