22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Sürücüler isyanda, dolardaki düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımadı, olan yine vatandaşa oldu
   

Dolar/TL kurunda 20 Aralık’ta yaşanan sert düşüş gözlerin etiketlere, tabelalara çevrilmesine neden oldu ancak fiyatlarda ciddi bir indirim gerçekleşmedi. Doların tarihi yükselişi sırasında neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları, dolar kurunun 18’lerden 11’lere düşmesine rağmen değişikliğe uğramadı. SÖZCÜ, sürücülere mikrofon uzattı.

 
   

Dolara bağlı olarak geçtiğimi haftalarda hemen her gün zamlanan benzin ve motorinde kur düşüşü fiyatlara etki etmedi. Benzine 1.63 TL, motorine ise 1.65 TL tutarında indirim  yapıldı ancak kurdaki düşüş sonrası yapılan indirimler vergiye gitti, pompa fiyatlarına yansımadı.

Benzinin litresi İstanbul'da ortalama 11,61 liradan, Ankara'da 11,69 liradan, İzmir'de ise 11,71 liradan satılıyor. Motorin fiyatları ise ortalama İstanbul'da 11,48 liradan, Ankara'da 11,57 liradan, İzmir'de 11,58 liradan satılıyor.

SÖZCÜ muhabiri, İstanbul Mecidiyeköy'de vatandaşlara mikrofon uzattı, “Dolardaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansımamasına ne diyorsunuz?” diye sordu.

Verilen yanıtlar şöyle oldu.

“ALDIĞIMIZ PARAYI YAKITA VERİYORUZ”

Serkan Şelte: “Çok kötü durumdayız. Aldığımız parayı götürüp yakıta veriyoruz. Her aldığımız yakıtta en az 50 lira fark ediyor. Hiçbir düşürme yapmadılar. Çok kötü. Zamlardan önce bir depo 450 liraya doluyordu, şu an 650 liraya doluyor. Dolardaki düşüşten sonra ben bir düşüş bekliyordum ama olmadı.”

“HANGİ ÜRÜNE YANSIDI Kİ?”

Muzaffer Kocabaş: “Yansımayacağı belli. Hangisine (ürüne) yansıdı ki? Hiçbir şeye yansımadı. (Dövizin düşüşünün) Bize bir faydası olmadı.”

 

Kamber Kaymak: “Fiyatların düşmemesi saçmalık. Çünkü dolarla birlikte nasıl yükseliyorsa, dolarla birlikte de düşmesi lazım. Buna bir şekilde el atmaları lazım. Depoyu önceden 470'e dolduruyorduk, şu an 650 liraya doluyor.”

“8-9 LİRAYA DÜŞMESİNİ BEKLİYORDUK”

Yusuf Bulut: “Dolar bir yandan düşüyor ama akaryakıtta herhangi bir indirim yok. İndirim yapılıyor fakat pompaya yansımıyor. Bu duruma sürücüler isyan ediyor. Ben de isyandayım. En azından litresinin 8-9 liraya düşmesini bekliyorduk.”

Burçak Yüce: “Birçok ürüne yansıması dolardaki düşüş. Bir süre sonra yansır mı yansımaz mı bilemiyorum…”

“HALK OLARAK MAĞDURUZ”

Mehmet Burhan: “Biz de halk olarak mağduruz. 230-240 liraya depoyu doldururken şu an 600 liraya depoyu dolduruyoruz. 7 liradan 11 liranın üzerine çıktı litresi… Dolar düştükten sonra en azından 9 lira olmasını bekliyorduk ama gördüğünüz gibi hiçbir şey yok.”

Efe Nihat Demirsoy: “Olan sadece vatandaşa oluyor, başka hiçbir şey yok. Ne yazık ki artık depoyu bile zor dolduruyoruz.”

“50 LİRALIKLAR 100'LÜK OLDU”

Nedret Erdem: “Bu 50 liralıklar vardı ya, şimdi 100'lük oldu, 100'lükler 200'lük oldu. 200 liraya 370 kilometre gidiyorum, geri gelemiyorum.”

Arzu Öz: “Bence yanlış bir şey. Yansıması gerekiyordu. 8 lira olmasını bekliyordum ben. Tam 2 yıl önce 50 TL'lik benzini 1 hafta kullanabiliyordum; şu an bir hafta için 250 TL'lik benzin parası ödüyorum.”

“AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞMELİ Kİ DİĞER ŞEYLER DE UCUZLASIN”

(İsmini vermek istemeyen bir vatandaş): “Tüm Türkiye'nin fiyatların düşmesi yönünde bir beklentisi var. Bir düşüş oldu ama vergiye katılmış. Anlamsız buluyorum. Çıktığı zaman boyna çıkan akaryakıt fiyatları dolar düştüğü zaman neden düşmüyor? (Gelen indirim) Vergiye katılabilir ama en azından yarısı paylaştırılabilirdi. Ayrıca akaryakıt fiyatlarını düşürmeyen bir iktidarın küçük esnafa, ‘Neden hala fiyatları düşürmüyorsun?' diye baskı yapması ya da çeşitli insanların çıkıp, ‘Kaç gün oldu hala indirim yapmıyorsunuz.' demesi… Başta sizin (iktidarın) yapmanız gerekli değil mi? Siz yapacaksınız ki insanlar yapsın. Döviz düştüyse akaryakıt fiyatları da düşmeli ki diğer şeyler de ucuzlasın.”

 

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA