22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Bugün örnek aldığımız birlik ve beraberlik ruhu, 3 Ocak ruhudur…
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. “100 yıl önce tüm Mersin nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi ve kalkınması için ortak amaç etrafında buluşuyoruz” diyen Kızıltan, geçmişte gösterilen dayanışma örneğinin bugün de gösterilmesinin zorunluluk olduğunu belirtti.

 
   

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yaptığı bağımsızlık mücadelesinde Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz. Türk ulusunun tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığı için verdiği mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı. 3 Ocak ise Mersin olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun tarihidir. 100 yıl önce tüm Mersin nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi ve kalkınması için ortak amaç etrafında buluşmuştur. Geçmişte gösterilen bu dayanışma örneği devam etmek zorundadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız" diyerek, ortak amacımızı özetlemiştir. Çünkü kentine sahip çıkan ülkesine sahip çıkmış olur. Mersinli olmak sadece somut bir kavramla değil, gönül bağıyla ortak bir gelecek kurmak ve kentimiz için üretmektir. Mersinli olmak hoşgörüyle, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlılıkla geleceğe yürümek demektir. 100 yıl önce birlik ve beraberlik içinde düşmanı Mersin’den atan Mersinliler, hiçbir esaret ve baskıya boyun eğmeyen Mersinliler,  bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, Mersin sevgisiyle, demokrasi ve cumhuriyete bağlılığıyla kentimizi daha mutlu, daha zengin, daha ileri düzeye elbirliği ve 3 Ocak ruhuyla taşıyacaktır. Biz kendimize de, kentimize de güveniyoruz.   Bu duygu ve düşüncelerle, Mersin'in düşman işgalinden kurtulduğu bu büyük günün 100’üncü onur yılını kutluyor, bizlere bugünü hediye eden, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi, Mersinli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA