22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Pamukluk Barajında su seviyesi 52 metreye yükseldi
   

Kendi kategorisinde Türkiye’nin 4’üncü, Mersin’in ise en büyük barajı olan Pamukluk Barajında sular yükselmeye başladı. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 14 Ekim 2021’de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı törenle su tutmaya başlayan barajda, su seviyesinin 52 metreye, doluluk oranının ise yüzde 8’e ulaştığını açıkladı.

 
   

Mersin’in en büyük barajı olan Pamukluk Barajı ile ortalama 25 bin futbol sahası büyüklüğünde zirai arazi suya kavuşacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajdaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Mersin’in Tarsus ilçesinde inşa edilen Pamukluk Barajında suların sorunsuzca yükseldiğini belirten DSİ Genel Müdürü Yıldız, “Kendi kategorisinde Türkiye'nin 4. büyük barajı, hem yükseklik hem de gövde uzunluğu yönüyle Mersin'in en büyük barajı olan Pamukluk Barajında Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli tarafından 14 Ekim 2021 tarihinde vinç kumandası aracılığıyla beton blok indirilmiş ve barajda su depolanmaya başlanmıştı. Bugün itibariyle barajda su seviyesi 52 metre yüksekliğine, yüzde 8 doluluk oranına ulaşmış ve yaklaşık 23 milyon metreküp su depolanmıştır. DSİ tarafından Mersin’e kazandırılan bu dev eser çok yakında Torosların bereketli topraklarına can suyu olacaktır” dedi.

Milli ekonomiye yıllık 555 milyon TL katkı
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 555 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Yıldız, “Pamukluk Barajında depolanan su ile 181 bin 850 dekar tarım arazisi sulanabilecektir. Bu büyüklük yaklaşık 25 bin futbol sahasından daha fazla bir alana karşılık gelmektedir. Sulamanın yanı sıra içme suyu ve enerji faydası da olan baraj sayesinde Mersin ilimize içme suyu temini ve yılda 78,011 GWh enerji faydası sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA