22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

“Mersin’deki nükleer santral ne kadar yerli ve milli?”
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulunda Nükleer Düzenleme Kanunu üzerinde konuşma yaptı.

 
   

AKP iktidarı ve yandaşlarının özellikle elektrik zamlarından sonra, nükleer enerjiye karşı çıkan, nükleer santrallere karşı çıkan herkesi hain ilan ettiklerini ifade eden CHP’li Başarır, “Oysa, Sinop’ta, Mersin’de o çiftçiler, o köylüler, o vatandaşlar günlerce eylem yaptı; daha temiz bir Türkiye, daha güvenli bir Türkiye, daha güvenli topraklar için bunu istedi. Şimdi ‘enerji vesayeti’ diyorsunuz. Bakın, bunu diyen gruba sormak isterim; bakalım, Mersin’deki nükleer santral ne kadar yerli ve milli?

Siz, benim topraklarımda Rusya’ya arazi vereceksiniz; verdikten sonra, Rusya bir şirket kuracak, yüzde 100 hissesinin sahibi olacak; o Ruslar yüz yıl, iki yüz yıl, bin yıl geçse de her şekilde o hissenin yüzde 51’ine sahip olacaklar ve yerli ve millî arkadaşlarım, on beş yıl boyunca kilovatsaatini 12,35 sente alım garantisi vereceksiniz. Ya, yerli ve millîlere bakın! Bir iktidar kendi topraklarında hangi ülkeye bu imtiyazları verir? Yazık değil mi?” dedi.

 

 

 

“MİLLETVEKİLLERİNİ TESİSLERE SOKMUYORLAR”

 

 

Mersin Akkuyu’daki Nükleer Santral’de iş kazalarının meydana geldiğini belirten CHP’li Başarır, “iş kazaları oluyor; dinamit patlatıyorlar, evler yıkılma noktasına geliyor; işçiler ölüyor, işçileri Rus şirketin korumaları darp ediyor, Türk işçileri; kapıya gidiyoruz milletvekillerini tesislere sokmuyorlar; bundan utanmıyor musunuz? Nereniz yerli ve millî sizin?” dedi.

 

 

“SEN BU ÜLKENİN ASKERİNİ FETÖ’YE İHBAR ETMİŞ ADAMSIN”

 

 

CHP’li Başarır kürsüden konuşması esnasında sürekli laf atan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a “Beyefendi, siz ‘Yerli ve millî’ dediğiniz zaman ya bir şirkete garanti veriyorsunuz ya bir ülkeye garanti veriyorsunuz. Cahit Özkan, senin de ne kadar yerli ve millî olduğunu Fenerbahçe Orduevi’nde FETÖ’ye yaptığın işaretlerden gördük. Sen ne kadar yerli ve millîsin? Sen bu ülkenin askerini orada FETÖ’ye ihbar etmiş bir adamsın, bırak! Tek farkın ne?

O zaman bıyıksızdın, şimdi bıyıklısın. Hiçbir farkın yok. O yüzden sen sorularıma cevap ver, bu anlaşma doğru değil mi? Siz Ruslara bu imtiyazları vermediniz mi? Sinop’ta vermediniz mi? Neyi konuşuyorsun? Neyi anlatıyorsun sen?

Benim söylediklerimin hepsi sözleşmede vardır. Sen bana “vatan” “millet” “bayrak” gibi kavramları anlatma. Sizin vatan anlayışınızı, bayrak anlayışınızı, Ruslara vermiş olduğunuz imtiyazlardan görüyoruz. Çık, bu söylediklerin yalan de. Elektrik garantisi vermedik de, topraklarımı vermedim de; söyle.

Biz, temiz enerji istiyoruz; biz, kirli enerji istemiyoruz. Biz, Rusların topraklarımızda bu konuda söz sahibi olmasını istemiyoruz. Burada yanlış bir şey yok. Sen bu gruplardan, bu muhalefetten, bu halktan korkmuyorsun; Rusya’dan korkuyorsun, olur mu böyle bir şey?” ifadelerini kullandı.

 

 “GRUP BAŞKAN VEKİLİ MİSİNİZ YOKSA BURADA BİZİ Mİ TROLLÜYORSUNUZ?”

 

Cahit Özkan’ın sataşmalarının devam etmesi üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Benim söylediğim hiçbir şey de yanlış yok; ben sözleşmeyi söylüyorum, ben sözleşmeyi anlatıyorum, Rusya’ya verilen imtiyazları anlatıyorum. Beyefendi oradan dırdır, dırdır yani sabahtan beri konuşuyor, böyle olur mu? Siz Grup Başkan Vekili misiniz yoksa burada bizi mi trollüyorsunuz? Kadrolu laf atıcılar, böyle olur mu? Bu ülkede “millî” kelimesini, “ordu” kelimesini, “vatan” kelimesini bana göre en son ağzına alacak adam odur. Onun millî karakterini biz Fenerbahçe Orduevinde gördük” dedi.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA