22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Büyükşehir’in Atölyelerinde Kadınlar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kent genelinde gerçekleştirdiği etkinliklerden biri de Palm City AVM’deki atölyeler oldu. Seramik, makrome ve çoraptan bebek yapım atölyesine katılan kadınlar, bir yandan zaman geçirirken bir yandan da hobi ediniyor.

 
   

Atölyede eğitim alan kadınlar, kendilerine sağlanan imkanla birbirinden güzel el emeği ürünler ortaya çıkarıyor. Seramik atölyesinde çamurdan fincan yapan ve üzerine rengarenk figürler işleyen kadınlar, renkli dünyalarını fincanlara yansıtıyor. Bazı kadınlar eğitmen eşliğinde makromeyi, bazıları ise çoraptan bebek yapmayı öğreniyor.

 

“İnsanların yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek büyük mutluluk”

 

Seramik atölyesinde eğitim veren Esengül Kaşıkara da Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kadınlardan biri. Üretici kadın stantlarında yerini alan Kaşıkara, bir süre sonra kendi atölyesini kurarak, eğitim vermeye başladı. Palm City AVM’de kurulan atölyede eğitim veren Kaşıkara, “İnsanlara bir şeyler katabilmek, bir şeyler verebilmek, yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek gerçekten büyük mutluluk benim için. Çok heyecanlıyım. Bu kadar kalabalığa hiç eğitim vermedim. İnsanlar burada çok memnun oluyor, çok mutlu oluyorlar. Bu mutluluk beni daha da mutlu ediyor. İşime daha dört elle sarılmama sebep oluyor” dedi.

 

“Büyükşehir Belediyemizin büyük desteği var”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle stant kurduğunu ifade eden Kaşıkara, “Biz Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle belirli stantlar kurduk. Onların aracılığıyla belli bir gelir kaynağı elde ederek atölyemi kurdum. Atölyemi kurunca bunun devamı hep böyle geldi, sürekli de geliyor. Büyükşehir Belediyemizin büyük desteği var” diye konuştu. Kaşıkara, kadınların atölyeden oldukça memnun olduğunu da belirterek, “Çok mutlu oluyorlar. Atölyeme geleceklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“En azından evlerden dışarıya çıkmış oluyoruz”

 

Emekli öğretmen Canan Anlayışlı da seramik atölyesine katıldı. Etkinliğin kadınların sosyalleşmesi adına önemli olduğunu ifade eden Anlayışlı, “En azından evlerden dışarıya çıkmış oluyoruz. Keşke bu etkinlikler daha çok olsa. Kadınlar bütün gün rutin temizlik, yemek, çocuk bakma dışında en azından kendilerinin sevdiği bir yeteneğini geliştirebilmeli, çalışmalar yapmalı, etkinlikler yapmalı, üretmeli. Emekliliğimden sonra evimde kalıp da tek başıma yaşamak istemiyorum. Dışarıya çıkmak istiyoruz. Bir şeyler yapmak istiyoruz. Çalışmaların giderek artmasını istiyoruz ve çok güzel bir etkinlik. Teşekkür ediyoruz Vahap Başkanımıza, onu seviyoruz. Sevgili eşini seviyoruz. Bu tür kooperatifleşme gibi çalışmalar yapmaları çok güzel. İyi ki Mersin’deyim, iyi ki sosyal bir belediyecilik süregeliyor. Çok güzel, her şeyden çok memnunuz, teşekkür ediyoruz kendilerine” ifadelerini kullandı.

 

“Hem kendimizi geliştirebileceğimiz hem mutlu olabileceğimiz çok güzel bir etkinlikti”

 

Etkinlikte kiraz detaylı fincan yapan Züleyha Yavuzer, “Birleştirmesi, boyaması her şeyi bize ait. Çok da mutlu olduk bugün. Arkadaşımla birlikte hem kendimizi geliştirebileceğimiz hem mutlu olabileceğimiz çok güzel bir etkinlikti, teşekkür ediyorum” dedi.

 

8 Mart’ta doğduğunu ve yaptığı seramiği Büyükşehir’den kendine hediye olarak kabul ettiğini vurgulayan Sibel Üren ise “Balık yaptım, balık burcuyum ve 8 Mart’ta doğdum; Dünya Kadınlar Günü. Bu bana büyük bir hediye oldu. Belediyenin hediyesi diye ben artık bunu kullanırım. Her seferinde de bugünü hatırlarım. Çok keyifliydi, hoşuma gitti. Arkadaşımla birlikte kaliteli vakit geçirdim. Sosyalleştik, hocalarımızla tanıştık, güldük, eğlendik” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA