22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE VE KADINLARA DESTEK
   

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Tarsus Belediyesi, 2022 yılında hayata geçireceği proje ve çalışmalarla vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarım alanında çiftçilere desteğini esirgemeyen Tarsus Belediyesi insan odaklı hizmetleriyle bir de şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara da el uzatıyor.

 
   

Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

ÇİFTÇİLERE DESTEK SÜRÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, büyük önem verdiği tarıma destek hamleleriyle çiftçilere her zaman el uzatarak, yanlarında oluyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2022 yılında çiftçilerin gelir düzeyini arttırmaya ve tarımsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ diyerek 2 bin çiftçiye, 2 milyon yazlık, 2 milyon kışlık olmak üzere toplam 14 çeşit sebze fidesi dağıtımı yapmayı hedefliyor. Fidan ve gübre desteğine de devam eden Tarsus Belediyesi, 4 bin çiftçiye 6 çeşit toplamda 25 bin fidan desteğinde bulunacak. Bunun yanında kompost ve humik asit olmak üzere yine 4 bin çiftçiye gübre desteğini sürdürerek çiftçilerin yüzünü güldürmeyi sürdürecek. Ayrıca kentte çiftçilik ile uğraşan, 10 dekar ve altında Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı arazisi bulunan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sisteminde kayıtlı olan çiftçilere talep edilmesi halinde 150 TL nakdi yardım gerçekleştirilecek.

 

 

ŞİDDET MAĞDURU KADIN VE ÇOCUKLARA DESTEK

Tarsus Belediyesi, uygulamaya koyduğu çok sayıda sosyal ve kültürel projenin yanında, 2022 yılında da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kadınlara destek oluyor. Tarsus Belediyesi bünyesinde hizmet veren ’Kadın Sığınma Evi’, aile içi şiddet gören kadın ve çocukların yuvası olurken, yine birim bünyesindeki ’Kadın Danışma Merkezi’nde, uzman personel tarafından, psiko-sosyal hizmetler başta olmak üzere hukuk ve barınma konularında her gün onlarca kadını doğru adrese yönlendirecek bilgiler veriliyor. Yine bu kapsamda Konukevi hizmetinden yararlanan ve maddi geliri olmayan veya çocuğunun küçük olması sebebiyle çalışamayan kadınlar; yol parası, şahsi ihtiyaçları, tedavi ve ilaç masrafları vb. gibi ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve bu durum güçlenmelerine engel olduğundan dolayı kadınların ihtiyaçlarının karşılaması amacıyla 2022 yılında her bir kadın için günlük 25 TL, her bir çocuk için günlük 14 TL nakdi yardım yapılacak.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA